Kolmasosa teinitytöistä joutunut Kaarinassa seksuaalisen häirinnän kohteeksi

0
Kuvituskuva.

Metoo-liike ei ainakaan vielä näytä suitsineen Kaarinassa teineihin kohdistuvaa seksuaalista häirintää, kuten seksuaalista kommentointia, ehdottelua ja viestittelyä.

THL:n kouluterveyskyselyyn keväällä 2019 vastanneista Kaarinan yläkoulujen ja lukion tytöistä kolmasosa oli joutunut seksuaalisen häirinnän kohteeksi. Teini-ikäisillä häirintä kohdistuukin yleensä tyttöihin.

Kaarinan yläkoululaisista tytöistä 31% ja pojista 17% oli joutunut seksuaalisen häirinnän kohteiksi, lukiolaistytöistä 32% ja lukiolaispojista 8%.

Sen sijaan alakoulussa poikia kiusataan seksuaalisesti useammin kuin tyttöjä. Toisaalta alakouluikäisistä vain harva – 4% tytöistä ja 7% pojista – oli kokenut seksuaalista häirintää.

Alakoululaisilla seksuaalisen häirinnän määrä oli lähes puolittunut sitten parin vuoden takaisen kyselyn. Teini-ikäisillä tilanne oli sama kuin ennenkin.

Eniten häirintää oli tullut vastaan netissä: 5–26% vastaajista oli kohdannut ilmiötä internetissä tai puhelimessa. Koulussa häirintää oli kokenut vain 3–9% vastaajista Kaarinassa.

Vakavaa seksuaaliväkivaltaa, kuten intiimialueiden koskettelua vasten tahtoa, rahan tarjoamista vastineeksi seksistä, seksiin painostamista tai pakottamista, oli kokenut yläkouluikäisistä kymmenesosa: 10% pojista ja 8% tytöistä.

Lukiolaispojista vain 1% oli kokenut Kaarinassa seksuaalista väkivaltaa, lukiolaistytöistä 13%.