Leena Miettinen Kaarinan nuorisopalvelujohtajaksi – valintatyöryhmä olisi valinnut toisen

0
Kuva viime syksyltä. Vs. nuorisopalvelujohtaja Leena Miettinen, Kotimäen koulunuorisotyöntekijä Santeri Jaakkola ja keskustan nuorisotyöntekijä Juha Haanpää.

Yhteisöpedagogi Leena Miettinen on sijaistanut Kaarinan nuorisopalvelujohtaja Esa Kanervaa syksystä 2019, ja nyt hänestä tulee Kaarinan nuorisopalvelujohtaja myös virallisesti.

Näin linjasi Kaarinan vapaa-ajan lautakunta, vastoin valintatyöryhmän ja pohjaehdotuksen kantaa.

Äänestys uudesta nuorisopalvelujohtajasta oli poikkeuksellisen täpärä: suljetussa lippuäänestyksessä Miettinen sai taakseen tasan puolet äänistä (5). Neljä ääntä meni toiselle virkaa hakeneelle ja yksi ääni hylättiin, sillä siihen oli kirjoitettu vain hakijan sukunimi eikä myös etunimeä, kuten oli ohjeistettu.

Aiemmassa äänestyksessä, jossa päätettiin siitä, palautetaanko asia valmisteluun kahden hakijan lähettämiseksi johtamista painottavaan soveltuvuusarvioon, äänet menivät tasan. Silloin puheenjohtaja Päivi Lehtovaaran (kok.) ääni ratkaisi eikä asiaa palautettu valmisteluun.

Sekä Miettisen valintaa että palauttamista ehdotti Mira Lönnqvist (sd.).

Virkaa haki alun perin vain kahdeksan henkilöä. Hakuaikaa jatkettiin, ja uudella kierroksella hakijoita tuli peräti 22. Viisi ei täyttänyt kelpoisuusehtoja. Neljä kutsuttiin haastatteluun.

Valintatyöryhmä ehdotti haastattelujen jälkeen yksimielisesti virkaan yhteisöpedagogi Reija Kankilampea . Miettistä ehdotettiin varalle. Valintatyöryhmään kuuluivat vapaa-ajan lautakunnan puheenjohtaja eli Lehtovaara ja varapuheenjohtaja sekä Kaarinan johtava rehtori, kansalaisopisto rehtori ja sivistysjohtaja.

Nuorisopalvelujohtaja vastaa nuorisopalveluiden taloudesta ja toimii nuorisotyöntekijöiden, erityisnuorisotyöntekijän, etsivien nuorisotyöntekijöiden sekä uraohjaajan esimiehenä. Tehtävään kuuluu myös asioiden valmistelu päätöksentekoa varten.