Mielipitei: Ei laporatoriota Kaarinasta Tyksiin!

0

Ensiksi muistelen presidentti Kekkosta, joka myllykirjeessään kirjoitti: Te saa—an tunarit! Minäkin allekirjoitan sen, mitä hän ajatteli henkilöistä, jotka tekevät huonoja päätöksiä.

Tästä terveyskeskuksen laporatorion sulkemisesta Piikkiössä ja mahdollisesta Kaarinan laporatorion toimintojen siirtämisestä Tyksiin: Tämän vaikutus palveluiden saatavuuteen on katasroffi vanhuusväestölle.

Esimerkki: Jos minulla on aika Piikkiössä kello 8, matka terveysasemalle kestää 5 minuuttia ja näytteenotto 2 minuuttia. Olen kotona noin 8.30. Jos joudun Tyksiin laporatorioon, minun tulee lähteä kello 7, jotta ehdin 8:ksi paikan päälle. Samalla joudun matkustamaan linja-autolla Turkuun ja taksilla Tyksiin kirkkopuistosta. 2 minuutin näytteenoton jälkeen taksiin ja linja-autolla Piikkiöön.

Tämäkö on järkevää maailman pelastamista, soten voittokulkua ja palveluiden parantamista? Tulee mieleen, eikö olisi järkevämpää viedä laporatoriopelvelut vielä pidemmälle, ehkä Poriin, jolloin säästöä tulee vielä enenmän, kun eläkeukot ja -akat eivät rasittaisi hienoja toimipisteitä?

Hyvät valtuutetut eivät koronan varjolla voi tehdä kuntalaisten palveluita vaikeuttavia päätöksiä! Meillä on ollut hyvä palvelut Piikkiön ja Kaarinan terveyskeskuksissa. Lopettakaa hölmöily sotesotkun seassa, antakaa Sanna Marinin pelastaa Eurooppa ja maksakoon 9 miljardia EU-tukiaisia, mutta meille kuuluu myös palvelut Suomessa.

Ilkka Ekman

Piikkiön Eläkeläisten puolesta