Mielipitei: Ilahduta kortilla niitä, jotka uhrautuivat puolestamme

0

Postinen taitaa monessa kodissa joutua suoraan paperikeräykseen, mutta onneksi tällä kertaa huomasin Postisesta jutun kampanjasta, jossa ilahdutetaan veteraaneja postikortilla. Tämä on helppo ja halpa tapa kiittää heitä, jotka ovat uhranneet paljon!

Miesveteraaneja on vielä noin 6500 ja naisia 15000, ja heidän keski-ikänsä on jo 95 vuotta. Jokaisen näistä sotiemme sankareista ja sankarittarista pitäisi saada ainakin yksi korttitervehdys tuomaan iloa itsenäisyyspäivään ja lämmintä mieltä joulun odotukseen sekä lohduttamaan yksinäisyydessä.

Kuuntelin verkkosivuilta myös erään veteraanin haastattelun. Hänelle oli erityisesti jäänyt mieleen ihan pienten lasten piirtämä kortti, johon äiti oli lisännyt nimet ja iät.

Monella on kortteja kotona. Joulukortit tuovat mieleen mukavia muistoja. Mikset ilahduttaisi ja kiittäisi niillä vanhuksia, jotka jo nuorina ovat joutuneet uhraamaan terveytensä ja tulevaisuutensa toimiessaan isänmaamme itsenäisyyden puolustamiseksi? Heidän ansiostaan voimme elää ja opiskella turvallisessa maassa.

Voit lähettää usean kortin samassa kuoressa. Postimerkki tarvitaan vain kuoreen, ei kortteihin sen sisällä.

Kortit pitää lähettää viimeistään 12.11. osoitteeseen Posti Oy, Kortti veteraanille, PL 7230, 00002 HELSINKI. Posti toimittaa kortit Suomen Sotaveteraaniliiton, Sotainvalidien Veljesliiton, Rintamaveteraaniliiton ja Kaatuneitten Omaisten Liiton osoitetietojen mukaan.

Eila Kokko