Mitä kuuluu, SBS Littoinen? “Salibandya tyhjille katsomoille”

0
SBS Littoinen pelaa kuvassa sinisissä paidoissa E1-ikäluokassa. Salibandypallo on Jonte Vainion hallussa, hänen takanaan on Joona Lehto ja aivan vasemmassa reunassa näkyy Arttu Rinne.

Paras onnistuminen tällä kaudella? Syyskuussa alkanut kausi on pyörähtänyt käyntiin mainiosti. Juniorit ovat olleet innoissaan pitkän tauon jälkeen. Järjestämme myös kerhoja kouluilla, ja kävijämäärissä on ollut hienoista kasvua. Tarjoamme kerholaisille myös pelimahdollisuuden liiton järjestämissä kortteliliigoissa. Tämä on uusi juttu ja otettu hyvin vastaan. Ilahduttavaa on myös 2009–2010-syntyneiden tyttöjen pelaajamäärän tuplaantuminen tähän kauteen.

Pahin pelko tällä kaudella: Että korona katkaisee hyvin alkaneen startin. Olisi hienoa, jos pelit saataisiin pelattua tarpeen vaatiessa tyhjille katsomoille. Esimerkiksi E1-poikamme pelasivat syyskuun alussa Suomen huipputiimejä vastaan Tepsin järjestämässä mestareiden cupissa, ja se turnaus pelattiin tyhjille katsomoille ja striimattiin. Vanhemmat näkivät striimin avulla jälkikasvunsa pelaavan.

Mitä ulkopuoliset eivät yleensä lajistanne käsitä? Suurin väärinkäsitys lajista on varmasti se, että lajia luullaan rauhalliseksi sählynpelailuksi. Oikeasti salibandy on erittäin nopea ja fyysinen peli. Salibandy on myös nopeimmin kasvava joukkueurheilulaji Suomessa. Lisenssipelaajien määrässä laji on jo kolmantena. Jääkiekkokin jäi taakse pari vuotta sitten.

Mitä kaipaatte eniten, kun kausi on ohi? Pelitapahtumia. Ne ovat kaiken suola. Ensin treenataan hyvin, ja sitten mennään näyttämään peleihin, mitä ollaan opittu.

Kysymyksiin vastasi seuran puheenjohtaja Markus Valenius.

Kai tunnet SBS Littoisen?

  • Perustettu vuonna 2017, jäseniä 219.
  • Kausi syyskuusta toukokuuhun.

Juttusarjassa kaarinalaiset urheiluseurat vastaavat samoihin Kaarina-lehden kysymyksiin. Nyt vuorossa oli salibandyseura SBS Littoinen.