”Myös uusi sote-malli asettaa Kaarinan talouden tiukille”

0
– On mielenkiintoista nähdä, miten asia otetaan vastaan eduskunnassa. Tarve uudistukselle on olemassa, sitä tuskin kukaan kiistää. Täydellistä mallia on vaikea luoda, joten sote-uudistuksen viilaaminen jatkunee pitkään, miettii Kaarinan sosiaali- ja terveysjohtaja Mikko Pakarinen. – Teemme parhaamme, että kaarinalaiset saavat jatkossakin sujuvasti tarvitsemansa palvelut.

Suomen hallitukselta tuli viime viikolla esitys sote-uudistuksesta. Kaarinan sosiaali- ja terveysjohtaja Mikko Pakarinen, mikä siinä on selvästi uutta?

– Ei uudessa esityksessä ollut mitään erityisen mullistavaa. Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisvastuu siirretään kunnilta hyvinvointialueelle, ja näitä leveämpiä hartioita on haettu myös aiemmin.

Eroa edelliseen valmisteltuun malliin on siinä, että palvelujen järjestämistä ja tuotantoa ei enää eroteta yhtä vahvasti toisistaan eikä valinnanvapaudesta puhuta yhtä näyttävästi. Nyt esitetyssä mallissa julkisen tuotannon rooli on ensisijainen ja yksityisen rooli on täydentävä.

Yllättikö mallissa jokin?

– Tässä on niin kauan valmisteltu sote-uudistusta eri muodoissaan, että olisi ollut yllättävää, jos eteen olisi tullut jotain todella yllättävää.

Vaikuttaako malli toteutuskelpoisemmalta kuin aiemmat versiot?

– Tämä malli on edellisiä yksinkertaisempi ja rajatumpi. Selviä perustuslaillisia ongelmia ei tässä mallissa näytä olevan. Ulkoistussopimusten mitätöiminen ja irtisanominen on asia, josta oikeusoppineet varmasti vielä keskustelevat. Tällä ei Kaarinaan ole vaikutusta, mutta valtakunnallisesti tämä on kimurantti juttu.

Mikä sote-uudistuksessa huolettaa Kaarinan kannalta?

– Raha ja toimeenpanon aikataulu. Toteutuessaan malli asettaa kunnan taloudellisesti tiukkaan paikkaan.

Lokakuun alussa päivitettyjen rahoituslaskelmien perusteella kunnista siirtyy sote-maakuntien rahoitukseen yhteensä noin 19,9 miljardin euron kustannukset. Vastaavasti kuntien tuloista vähennetään peruspalvelujen valtionosuutta, yhteisöveroa, kunnallisveroa sekä veromenetysten korvausta. Kunnallisveroprosentin vähennettävä määrä olisi 13,26 prosenttiyksikköä. Seurauksena kuntien on sopeutettava talouttaan merkittävästi.

Valtavan muutoksen valmistelu vie myös merkittävästi Kaarinassa työaikaa. Lähtökohta on helpompi niillä alueilla, joissa on jo taustalla koko sotesta huolehtiva kuntayhtymä. Varsinais-Suomessa tällaista ei ole. Olisi kuitenkin Kaarinan etu, että olemme aktiivisesti mukana valmistelemassa muutosta.