Nuorisopalvelujohtajan valinta mutkistui – kaupunginjohtaja käytti otto-oikeutta

0
Kuvassa vs. nuorisopalvelujohtaja Leena Miettinen, perhekeskuksen ohjaaja Raimo Kettunen ja nuorten aikuisten sosiaalityöntekijä Johanna Paasivirta.

Kaarina-lehti uutisoi keskiviikkona, että vs. nuorisopalvelujohtajana työskennellyt Leena Miettinen valittiin täpärällä äänestyksellä Kaarinan nuorisopalvelujohtajaksi. Valinta on kuitenkin mutkistunut: kaupunginjohtaja Harri Virta käytti vapaa-aikalautakunnan päätökseen otto-oikeutta. Lopullinen valinta siirtyi siten kaupunginhallitukselle.

Hallituksen on tarkoitus päättää uudesta nuorisopalvelujohtajasta alkuviikolla. Virta ehdottaa, että pestiin valitaan yhteisöpedagogi Reija Kankilampi .

Kankilampea oli ehdotettu virkaan myös vapaa-aikalautakunnan pohjaehdotuksessa. Alun perin häneen päätyi valintatyöryhmä, johon kuuluu vapaa-ajan lautakunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä Kaarinan johtava rehtori, kansalaisopisto rehtori ja sivistysjohtaja.

“Valinta perustuu hakijan koulutuksen, kokemuksen ja haastattelujen perusteella tehtyyn kokonaisarviointiin”, esityslistalla perusteltiin.

Miettinen tulisi Virran ehdotuksessa varalle.

Miettinen on sijaistanut Kaarinan nuorisopalvelujohtaja Esa Kanervaa syksystä 2019.

Nuorisopalvelujohtaja vastaa nuorisopalveluiden taloudesta sekä toimii nuorisotyöntekijöiden, erityisnuorisotyöntekijän, etsivien nuorisotyöntekijöiden ja uraohjaajan esimiehenä. Tehtävään kuuluu myös asioiden valmistelu päätöksentekoa varten.