Nyt on aika vaikuttaa Kaarinan puistoihin ja liikuntapaikkoihin

0
12-vuotiaat Jerry Kallio ja Niko Mikkola viettivät viime perjantaina aikaa Hovirinnan rantapuistossa. Kaarina-lehden ilmestyessä paikalle he pistivät kännykät taskuun ja antoivat hämähäkkikeinulle kyytiä.

Kaarinalaiset pääsevät ensimmäistä kertaa laajasti vaikuttamaan siihen, millaisia kaupungin liikunta- ja leikkipaikat sekä viheralueet jatkossa ovat ja mitä niistä pidetään kunnossa. Kaupungin verkkosivuilla on parhaillaan kysely, jossa kerätään asukkaiden näkemyksiä ja toiveita. Vastauksia hyödynnetään Kaarinan uutta liikunta- ja viheralueohjelmaa laadittaessa.

Kyselyssä kerätään ajatuksia esimerkiksi urheilukentistä, uimahallista, liikuntahalleista, koulujen pihoista, metsistä, rannoista sekä ulkoilureiteistä – ja jopa joutomaista ja pelloista, jotka ovat kaupungin omistamia tai hallinnoimia.

– Vastaavia kyselyitä ei aiemmin ole tehty, kertoo ympäristösuunnittelija Kukka Hammarström Kaarinan kaupungista.

Kyselyssä kannattaa kertoa paitsi siitä, mikä on pielessä, myös siitä, mikä on jo hyvin, jotta kaupunki tietää panostaa jatkossakin kaarinalaisille mieluisimpiin liikunta- ja viheralueisiin.

Hammarström taustoittaa, että yleensä eniten palautetta – sekä moittivaa että kiittävää – tulee paikoista ja palveluista, joita käytetäänkin eniten, kuten uimahallista, kuntokoulusta, uimarannoista ja retkeilyreiteistä. Esimerkiksi roskat, nuorison käytös, penkit ja ruohonleikkuu saavat ihmiset ottamaan yhteyttä. Eniten tulee negatiivista palautetta.

Kehuja tulee useimmin Kaarinan keskustan istutuksista sekä Hovirinnan rannasta ja rantapuistosta.

Kysely on avoinna verkossa täällä 8.11. asti. Kyselyyn voi käydä vastaamassa myös kaupungin palvelupisteissä.