Pahimus: Olet hereillä, olet hereillä

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Pahimus ei käsitä, miksi mikroaaltouuni ilmoittaa äänekkäällä piippauksella ruuan olevan lämmin. Tyhmempi luulisi, että kun mikroaaltouuni pitää käydessään kovaa meteliä ja ohjelman päättyessä ääni lakkaa , siitä voisi päätellä ohjelman päättyneen. Mikro myös lakkaa silloin kuumentamasta ruokaa, joten tulipaloriskiäkään ei ole. Tarkemmin ajateltuna mikroaaltouunin luulisi kaikkein vähiten kaikista kodinkoneista tarvitsevan loppupiippauksia.

No, kaipa uusavuttomuuden aikakaudella varoituksia tarvitaan. Täytyyhän ihmisille ilmoittaa moottoritielläkin tunnelin päättyneen. Lisäksi monilla on ”Olet hyvä ihminen” -tauluja: ilman niitä he luulisivat olevansa eläimiä tai sarjamurhaajia.

Uusavuttomien huomioiminen on tosin yhä kesken. Herätyskellon pitäisi ilmoittaa ihmisen noustua ylös: ”Piip-piip-piip, olet hereillä, olet hereillä.” Muuten ihminen luulisi yhä nukkuvansa. Vessan vetämisen jälkeen pytyn kuuluisi kertoa: ”Vessa on vedetty.” Ilman sitä ihminen jäisi koppiin tietämättä, voiko sieltä lähteä jo, eivätkä muut asukkaat mitenkään tietäisi, että pytyllä on käyty.

Älyvaatteisiin varmaan onkin jo ladattu ominaisuus, joka kertoo, että vaatteet ovat poissa päältä. Muuten ihmiset kekkaloisivat aina kelteisillään julkisilla paikoilla ja kävisi niin kuin Pahimuksen sukulaistenavalle, jolta kysyttiin, oliko hän käynyt naapurissa kylässä ihan alasti. ”En!” kuului närkästynyt vastaus. ”Oli mulla lippis ja sandaalit!”