Saaristo Openin taksi­järjestelyt herättivät närää

0
Petri Niemisen ottama ilmakuva Saaristo Openista.

Ihmetystä on herättänyt, miksi Saaristo Openin kävijöiden taksimatkoja elokuun lopussa sai hoitaa vain yksi taksifirma, Lounais-Suomen Taxidata. Retrotaksi teki Kaarinan kaupungille oikaisupyynnön ja esitti, että jatkossa Saaristo Openin alueenkäyttöluvassa edellytettäisiin, että alueelle päästetään tasavertaisesti kaikki lailliset taksiliikennöijät.

Toivetta ei kuitenkaan toteuteta. Tekninen lautakunta linjasi teknisen johtajan Jyrki Haapasaaren pohjaehdotuksen mukaisesti, että tapahtumajärjestäjät saavat itsenäisesti valita tapahtumiinsa palveluntuottajat, myös liikennepalveluissa.

Saaristo Open perusteli ratkaisuaan huonoilla kokemuksilla aiemmista vuosista, kun festarialueelle on saanut tulla rajoittamattomasti eri yritysten takseja. Kun taksit ovat kamppailleet asiakkaista, on seurannut ikäviä tilanteita, joihin on tarvittu useita järjestyksenvalvojia. Negatiivista asiakaspalautetta on sadellut.

Retrotaksi valitti myös, että Retrotaksilla matkanneet lähiasukkaat eivät päässeet takseilla koteihinsa vaan heidät piti jättää kauas. Heitä ei myöskään voitu hakea pihoiltaan. Saaristo Openista kuitenkin vastattiin, että asiasta ei ole tullut valituksia, liikennesulusta oli informoitu asukkaita ajoissa ja kävelymatkaa kertyi vain muutama sata metriä.

Saaristo Open ei saa estää asukasliikennettä alueella. Retrotaksin mielestä asukasliikenteeksi olisi pitänyt laskea myös asukkaan kulkeminen taksilla.