Sirkkelöinti sytytti puusepänverstaan Littoisissa

0
Kaarinan paloasema.

Paloautot hälytettiin maanantaina Littoisiin aamukahdeksan aikoihin Otto Korhosen kadulle. Sirkkelöinnistä lähtenyt kipinä oli sytyttänyt palonalun puusepänverstaalla Korhosen huonekalutehtaan rakennuksessa.

Isoa tehdaspaloa ei onneksi kuitenkaan syntynyt.

– Työntekijät olivat mallikkaasti evakuoineet rakennuksen tyhjäksi ja ryhtyneet alkusammutukseen paloposteilla ja käsisammuttimilla. He saivat näkyvän palon sammutettua, ja pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi varmistaa, että paloa ei ollut päässyt rakenteisiin, kertoo päivystävä palomestari Eemu Hyvönen .

– Puusepänverstaassa on aina paljon puupölyä, ja ison palon todellinen vaara oli olemassa.

Huonekalutehdas Korhonen tunnetaan erityisesti Alvar Aallon Artek-kalusteiden valmistajana. Tehdas on perustettu 1900-luvun alussa.