Pahimus: Soittolista

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Ristikallion päiväkoti sai osakseen huomiota huudattamalla yön yli oopperaa. Päiväkodin johtaja Mika Pyy oli kuullut, että oopperamusiikki pitää nuoret pois pahanteosta. Valitettavasti muut eivät olleet kuulleet tästä tutkimuksesta, ja tempaus aiheutti asukkaissa närkästystä.

Pahimus arvelee, että kaarinalaisnuoriin tehoaisi paremmin rehellinen, suomalainen iskelmä, jonka sanoituksista saa paitsi selvää, ne myös ymmärtää.

Ehkä aikuiset saisivat nuorison sympatiapisteet puolelleen kertomalla arjestaan Matin ja Tepon sanoin: ” Mä joka päivä töitä teen, joka ainoa aamu seitsemäksi meen… ” Kyllä sitä vähemmästäkin ymmärtää, että aikuisten pitää saada nukkua.

Lauri Tähkä taas sanoittaa hyvin öiseen mellastamiseen kyllästyneen päiväkodin johtajan tuntoja: ”Mua tähtitaivas täällä kuuntelee. Kun huudan ääneen, miksi pois ei mee.”

Juha Tapio puolestaan kertoo kappaleessaan teiniään kotiin odottavasta vanhemmasta, joka toivoo, ettei selkäsaunaa olisi kielletty laissa: ”Minä olen odottanut sinua kauan, Minä olen valvonut pitkän yön. Hengittänyt pelkoa purevan talven. Kiristänyt reikiä varteen vyön.”

Tai sitten voisi laittaa kaiuttimista soimaan Kalle Päätalon Iijoki -sarjan äänikirjoina. Eiköhän nuoriso nukahda viimeistään 26. osan kohdalla. Ja kaikki muutkin.