Suomen pienin mäkihyppymäki tuli Varsinais-Suomeen: Harrastuksen voi yhä aloittaa tänä syksynä

0
Uudessa K2-mäessä hyppyyn valmistautumassa 8-vuotias Elmeri Kesti Piikkiöstä.

Varsinais-Suomen ainoat ympärivuotisessa käytössä olevat hyppyrimäet löytyvät Paimion Varasvuorelta. Mäkiperheen uusin tulokas on viime kuussa talkoovoimin pystytetty pieni ja söpö K2-mäki, ja se on samalla Suomen pienin muovitettu mäkihyppymäki.

Uuden mäen rahoituksesta saa kiittää paimiolaisen mäkihypyn pitkäaikaisinta tekijämiestä, Markku Kuusistoa . Varkin ”mäkitalkkari” täytti viime talvena 80 vuotta ja toivoi merkkipäivämuistamiset Paimion Urheilijoiden mäkijaoston tilille. NIillä rahoilla minimäki rahoitettiin.

Tiistai-iltaisin mäillä käy kuhina, kun käynnissä on mäkijaoston harjoitukset. Jaoston juniorivalmentajat Sami Kesti Piikkiöstä ja Valtteri Schleutker ovat innoissaan, kun monen hiljaisen vuoden jälkeen harjoituksissa käy nyt aktiivisesti kymmenkunta 6–10-vuotiasta lasta. Muutama mäkikoululainen on ehtinyt hyppäämään uudesta mäestä elämänsä ensimmäiset hypyt. Lisäksi minimäki palvelee myös jo isommasta mäestä hypänneitä, sillä ponnistustekniikan harjoittelu käy helpommin pienemmässä mäessä.

Muutamia vuosia sitten koettuun aallonpohjaan nähden laji on valtakunnallisestikin piristynyt.

Hyppääminen aloitetaan totuttelemalla suksien käyttäytymiseen alamäkeä laskemalla, ja laskea voi aluksi vain muutaman metrin matkan. Syksy on mäkihyppääjälle kelien puolesta parasta harjoitteluaikaa, ja kauden päättää vasta jarrutusalueen purujen jäätyminen vaarallisen liukkaiksi. Kaikki halukkaat siis ehtivät vielä hyvin tulla tiistaisin kello 18 Loppistentielle kokeilemaan, riittääkö rohkeus. Mukaan tarvitset vain omat hansikkaat, muita varusteita löytyy lainaksi.

Paimiossa käy hyppäämässä aktiivisesti junnuja Piikkiöstä, Paimiosta, Liedosta ja Sauvosta. Lisäksi mäkijaoston puheenjohtaja Olli Kilpeläinen on Piikkiöstä.

Teksti ja kuvat: Mari Karhumaa