Ura Basketin A-poikia SM-sarjaan

0

Ura Basketin A-pojat ovat selvittäneet tiensä 19-vuotiaiden koripallon SM-sarjaan. Sarjapaikka vahvistui viikonloppuna Jyväkylässä pelattavassa karsintaturnauksessa.

Samassa lohkossa pelasivat järjestävä seura JBA (Jyväskylä Basketball Academy), Salon Vilpas sekä Ura Basket II.

Cup-muotoisessa karsintaturnauksessa jatkopaikka sarjaan vaati kaarinalaisilta kolme ottelua. Lauantaina pelattavassa ottelussa Ura hävisi niukasti Salon Vilppaalle luvuin 64–66. Sunnuntain iltapäiväottelussa vastaan asettui jälleen Vilpas, ja ratkaisevassa pelissä onnistui Ura Basket kairaamaan voiton varsinaissuomalaisista naapureistaan luvuin 78–65.

– Meidän pojillamme oli peliin lähdettäessä erittäin hyvä ja päättäväinen asenne sekä syvä usko omaan hyvyyteen. Sitä ei tiukka tappio edellisenä päivänä ollut horjuttanut, valotti valmentaja Arttu Mannelin tunnelmia otteluraportissa Ura Basketin verkkosivuilla.

Viidessä minuutissa oli ero kymmenessä pisteessä, ja salolaiset oli pakotettu ensimmäiseen aikalisäänsä. Vastustaja sinnitteli matkassa mukana kolmen pisteen heitoilla, ja kävi lähimmillään vain 5 pisteen päässä.

Seuran toinen joukkue oli jo ensimmäisellä karsintakierroksella onnistunut saavuttamaan asetetun tavoitteen ja pelaa kaudella 2020–2021 19-vuotiaiden valtakunnallisessa divisioonassa.

Ura Basketin A-poikia valmentaa myös Kimmo Lauri .