Valkeavuoren palloiluhalli sai viime tipassa avustusta

0

Kaarinalle myönnettiin lokakuun alussa noin 750 000 euroa avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä Valkeavuoren palloiluhallin rakentamiseen.

Avustuksen saaminen oli hilkulla. Sen lisäksi, että samoista avustuksista kilpailevat useat muutkin Varsinais-Suomen ja Satakunnan hankkeet, näiden liikuntapaikkarakentamiseen tarkoitettujen avustusten hakemisen aikaikkuna on hyvin kapea.

– Avustuksesta päätettäessä rakennuksen suunnitelmien ja rahoituspäätösten täytyy olla valmiita mutta rakennustöitä ei vielä ole saanut aloittaa, selittää Kaarinan tekninen johtaja Jyrki Haapasaari .

Valkeavuoren halli oli ensimmäisen kerran jonottamassa samaa avustusta, kun tarjouskilpailu hallista oli lähdössä liikkeelle. Silloin hallin suunnitelmista löytyi esimerkiksi tarkat laatumääritykset, lattiapinta-alat, katsomopaikkojen määrät ja akustiikkavaatimukset, mutta avustusten myöntäjien mielestä rakennuksen toteutussuunnitelmat eivät olleet vielä valmiit. Avustus meni sivu suun. Toisena vuonna hallille haettiin näitä avustuksia, kun tarjouskilpailu oli käyty, mutta koska hankkeen hävinnyt rakennuttaja oli valittanut asiasta eikä hallin toteutuksesta ollut täyttä varmuutta, avustusta ei voitu myöntää.

Kolmannella kerralla tärppäsi. Valtion lisätalousarvion määrärahat tulivat nyt syksyllä hakuun, ja halli sattui olemaan juuri sopivassa vaiheessa: suunnitelmat olivat toteutusvalmiit mutta rakennustyöt eivät ihan vielä olleet ehtineet alkaa.

Hallia ryhdytään rakentamaan tänä syksynä.

Palloiluhallin kokonaisbudjetti on 7,3 miljoonaa euroa. Valtion avustuksen vuoksi Kaarinan kaupungille jää siitä säästöön 750 000 euroa.