Viikossa kaksi uutta koronatapausta Kaarinassa – Influenssarokotuksista voi tulla outo tekstiviesti

0
Näytteenottoa Kaarinan terveyskeskuksen drive in -pisteellä.

Koronaepidemia Kaarinassa on pysynyt toista viikkoa melko rauhallisena, parin viikon takaisen suuren kasvun jälkeen.

Viikossa Kaarinaan ilmaantui kaksi uutta koronatapausta, kuten viime viikollakin. Kaarinassa on vahvistettuja koronatapauksia nyt 40.

Kaupungin influenssarokotukset annetaan 23.–27.11. Avosairaanhoidon ylilääkäri Rita Arjonen kehottaa hankkimaan korotuksen.

Influenssakausi työllistää terveyskeskusta tavallisenakin vuonna. Pelkona on, että vastaanotot ja osastot täyttyvät yhtä aikaa sekä influenssaa että koronavirusta sairastavista eikä apua riitä kaikille.

– Influenssarokotuksella saadaan vähennettyä sairastavuutta ja vaarallisia jälkitauteja, Arjonen perustelee.

– Lisäksi yksilölle on todella rankkaa, jos hän sairastaa päällekkäin tai peräkkäin molemmat näistä taudeista. Suosittelemme rokotusta nyt ihan kaikille.

Rokotusaika tulee varata verkosta tai terveyskeskuksen ajanvarauksesta etukäteen. Paikan päälle ei voi aiempien vuosien tapaan tulla jonottamaan.

Riskiryhmiin kuuluvat saavat rokotuksen ilman reseptiä, muut tarvitsevat reseptin. Reseptiä voi pyytää netissä rokotusajanvarauksen yhteydessä.

Harmillisesti tekstiviesti, joka lähtee asiakkaalle varatusta rokotusajasta, väittää kuitenkin paikaksi terveyskeskusta, vaikka todellisuudessa rokotukset annetaan tänä vuonna Kaarina-talossa. Arjonen arvelee, että teknistä ongelmaa ei saada korjattua.

Hän vinkkaa, että mikäli on muutenkin tulossa terveyskeskukseen esimerkiksi lääkärin tai sairaanhoitajan vastaanotolle, neuvolaan tai koulutarkastukseen, on mahdollisuus saada influenssarokotus samalla. Vastaanotoilla on mahdollisuus saada rokotuksia on jo nyt.​