Jäähallishow vaihtui jäiseksi elokuvaksi

0
Elokuva kuvataan marras-joulukuun taitteessa Paraisten urheilu- ja nuorisotalon eli Puntin kulttuurisalissa, Paraisten jäähallissa (kuvassa) sekä ulkona.

Musiikkiopisto Arkipelagin Kaarinan ja Paraisten tanssijoiden sekä Parsportin taitoluistelijoiden tarkoituksena oli tehdä yhteinen jäähallispektaakkeli. Paraisten jäähalliin aiottiin rakentaa lava. Koronan vuoksi suunnitelmat isoista yleisötapahtumista jouduttiin kuitenkin vaihtamaan, ja nyt tanssijat ja taitoluistelijat valmistautuvat esiintymään elokuvassa.

Jäähalliesitys kulki nimellä Jääprinsessa , mutta elokuvana tarina sai uuden nimen: Viides sisar .

– Alun perin meillä oli vähemmän päähenkilöitä. Jäähalliin oli valmisteltu kaksi roolitusta emmekä halunneet tiputtaa pois ketään, jolle oli jo luvattu nimirooli. Tarina sai muuttua niin, että kaikki kevään koetanssissa valitut pääosan esittäjät pääsevät mukaan, kertoo hankkeen taiteellinen johtaja, tanssinopettaja Solveig Ekholm Arkipelagin tiedotteessa.

Juoni on saanut inspiraationsa Frozen -elokuvasta ja Jääkuningatar -sadusta. Jokaisella sisarella on oma supervoimansa, jonka osa heistä löytää elokuvan aikana. Viides sisar kamppailee oman voimansa kanssa enemmän kuin muut ja joutuu erilleen siskoistaan.

Elokuvien musiikin tekijänoikeudet ovat erilaiset kuin oppilasnäytösten, joten tanssinopettajat joutuivat vaihtamaan musiikkikappaleita ja muuttamaan samalla jo valmiita koreografioita.

– Onneksi sain kollegoiden avulla kaikkiin koreografioihini uudet biisit eikä koreografioihin lopulta tarvinnut tehdä suuriakaan muutoksia, kertoo tanssinopettaja Nina Andström .

Elokuvataiteen osaamista hankkeeseen tuo turkulainen Pixel Productions.

Elokuvaa päästään esittämään helmikuussa. Elokuvan tekoprosessin making of -vaiheita voi seurata sosiaalisissa medioissa #viidessisar -hashtagin takaa sekä Arkipelagin internetsivuilla.