Janne Aso vaihtaa Kaarinan Raisioksi

0
Janne Aso (kuvassa oikealla) vaihtoi maanantaina valtuustossa ajatuksia Hannu Hurmeen ja Matti Alanderin kanssa.

Kaarinassa on huhuttu, että yli kaksi vuosikymmentä Kaarinan ja Piikkiön politiikassa toiminut ja yli puoluerajojen arvostettu kunnallispoliitikko Janne Aso jättää Kaarinan ja muuttaa Raisioon. Nyt huhu varmistui: Aso pyytää eroa luottamustoimista Raisioon muuton vuoksi.

Aso on vielä vajaan kuukauden kokoomuksen valtuustoryhmän varapuheenjohtajana Kaarinassa. Kirjat vaihtuvat uudelle asuinpaikkakunnalle joulukuun puolessavälissä.

Raisiossa hän on jo lupautunut kokoomuksen kuntavaaliehdokkaaksi.

Perusteluna muutolle ovat ”henkilökohtaisessa elämässä tapahtuneet muutokset”.

– Onhan tämä haikeaa. Olen ollut täällä luottamushenkilönä vuodesta 1994 ja valtuustossa vuodesta 1997, Aso kommentoi Kaarina-lehdelle.

Hän on ollut tyytyväinen Kaarinassa erityisesti siihen, että vaikka luottamushenkilöt ja virkamiehet olisivat keskenään eri mieltä, vain asiat ovat aina riidelleet, eivät ihmiset. Yhteistyötä on pystytty tekemään yli puoluerajojen. Hän toivoo, että jatkossa Kaarinasta löytyy innovatiivisuutta ja uskallusta madaltaa palvelutasoa, jotta kunta selviäisi vaikeassa taloustilanteessa.

Raisio on Kaarinan lailla Turun kehyskunta. Raisiossa on luottamushenkilöillä vähemmän vaikutusmahdollisuuksia kuin Kaarinassa, ja tähän Aso haluaa muutosta. Lisäksi hän pitää tärkeänä yhteistyötä kehyskuntien kesken.

Palomestarina työskentelevä Aso on edustanut vuosien mittaan myös keskustaa ja perussuomalaisia.