Kaarina-päivä tuo Kaarinaan Runo-Klubin, sirkusta ja Tom of Finlandin konsertin – Runo-Kaarinan voittaja julkistetaan torstaina

0
Tulevan lauantain Runo-Klubiin voi vielä ilmoittautuma esittämään omia runoja. Kuva Ihan vaan Pubista viime Runo-Klubista.

Koronaepidemian vuoksi Turun kirjamessut peruttiin eikä Kaarina-päivänä voi järjestää kiertoajeluita kaarinalaisille. Kaarinasta löytyy kuitenkin tällä viikolla kiinnostavaa ohjelmaa kirjallisuuden ja Kaarinan ystäville. Luvassa on juhlallisuuksia, sirkusta, konserttia, luentoja ja runoklubia.

Huomenna torstaina iltapäivällä Kaarina-talon pihalla julistetaan tämänvuotinen Runo-Kaarinan voittaja. Tilaisuudessa on myös Aura Companyn tulitaideshow. Illalla kulttuuri- ja taidehistorioitsija Hanna-Reetta Schreck luennoi Kaarina-talossa suomalaiskuvataiteilija Ellen Thesleffistä.

Perjantaina illalla Kaarina-talossa on lasten iloksi Duo Color Express -työryhmän sanaton sirkusesitys Vortex , joka saapuu ämpäreiden täyttämälle planeetalle. ”Luvassa on värikäs toimintapaketti, josta ei vauhtia puutu. Tai ämpäreitä”, kuuluu esityksen kuvaus.

Lauantaina illalla Kaarina-viikonloppu huipentuu Runo-Klubiin Kaarina-talon aulassa.

– Mukaan esiintyjäksi saa ilmoittautua vielä torstain iltaan saakka, aiemmin ilmoitetun tiistain sijaan, lupaa Kaarinan kulttuurituottaja Maija Leino.

Paikalle saa tulla esittämään omia runoja. Tähän mennessä mukaan on lupautunut kaarinateatterilaisten lisäksi useita nuoria esittämään runojaan. Runo-Kaarinan voittaja esiintyy myös.

Runo-Klubin keikoista maksetaan palkkio. Oma esitys saa olla korkeintaan 15 minuutin pituinen.

Sunnuntaina iltapäivällä Kaarina-talossa jaetaan Kaarina-mitalit, Krykä-palkinto, nuoren urheilijan tunnustuspalkinnot sekä kulttuuripalkinto. Tunnustuspalkintojen jakoa voi seurata myös kotisohvalta, sillä tilaisuus striimataan.

Juhlan jälkeen sunnuntaina on vielä Touko Laaksosen eli Tom of Finlandin satavuotis-juhlakonsertti. Nicholas Pulkkinen soittaa pianolla Laaksoselle tärkeää pianomusiikkia, ja Anna-Elena Pääkkölä kertoo hänen kirjeistään. Mukana on myös Laaksosen oma sävellys.

Tarkat kellonajat tapahtumista löytyvät esimerkiksi Kaarina-lehden Menomonosta. Linkit ilmoittautumisiin ja striimeihin löytyvät verkosta sivulta kaarina.fi/tapahtumat kyseisten tapahtumien kohdalta.