Kaarina-talo hehkuu oranssina naisten suojelemiseksi

0
Kaarina-talo on maanantaihin saakka hämärällä ja pimeässä oranssi.

Kaarina-talo pukeutuu oranssiin tänään keskiviikkona. Kaarina on samalla yksi 12:sta paikkakunnasta Suomessa, jotka osallistuvat maailmanlaajuiseen Oranssit päivät -kampanjaan.

YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin kampanjalla vaaditaan loppua naisiin kohdistuvalle väkivallalle. Kampanjan aikana valaistaan tunnettuja rakennuksia, joista esimerkiksi Empire State Building ja Egyptin pyramidit ovat keränneet huomiota.

Suomessa ovat Kaarina-talon lisäksi mukana muun muassa Turun kirjastosilta, Helsingin tuomiokirkko, Valtioneuvoston linna sekä Tampereen Näsinneula.

Ehdotus oranssista valaistuksista tuli kaupungin palautepalvelun kautta, kertoo Kaarinan kulttuurituottaja Maija Leino . Kaarina-talo on oranssi maanantaihin saakka.

Suomi on yksi Euroopan väkivaltaisimpia maita naisille. Suomessa lähes puolet yli 15-vuotiaista naisista ja tytöistä on kokenut fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa. Useimmiten tekijänä on oma kumppani. Ongelmat ovat lisääntyneet koronaepidemian aikana.

UN Women on maailman johtava naisten ja tyttöjen oikeuksien puolustaja. Yhdistys ajaa lakimuutoksia, syytteiden nostamista sekä tarjoamalla palveluita väkivaltaa kokeneille.