Kaarinan keskustaan avattiin VG Wok -ravintola

0
Vietnamista kotoisin oleva Huu Pham avasi Kaarinaan VG Wok -ravintolan. Tiloissa on aiemmin toiminut muun muassa leipomokahvila Bulleriina.

Kaarinan keskustaan, Bulleriinan entisiin tiloihin avautui marraskuussa kasvisruokaa aasialaistyyliin tarjoava VG Wok. Franchising-periaatteella toimivalla ketjulla on ennestään ravintoloita muun muassa Turussa ja Piikkiössä.

Yrittäjä Huu Pham sai idean uuden ravintolan avaamisesta, kun hänen työnsä loppuivat koronapandemian takia. Vietnamissa syntynyt, yksivuotiaana Suomeen muuttanut mies on itse kasvissyöjä. Hän haluaa todistaa ihmisille, että myös kasvisruoka on maukasta.

– Liharuoka on Suomessa suositumpaa, mutta haluan osoittaa ihmisille, että ilman lihaakin pärjää. Toisin kuin usein kuvitellaan, myös kasvisruoka voi sisältää runsaasti proteiinia, jota on muun muassa tofussa ja sienissä.

Ravintolan ensimmäiset viikot ovat olleet Phamin mukaan yllättävän vilkkaita, vaikka ikkunoista uupuvat vielä teippaukset. Erityisen ilahduttavaa on ollut se, että asiakkaina on käynyt hyvin eri-ikäisiä ihmisiä nuorista eläkeläisiin.

Pham uskoo, että Kaarinassa löytyy tilaa yhdelle uudelle ravintolalle.

– Tässä ympärillä tarjoillaan kiinalaista ruokaa, kebabia ja sushia, mutta kasvisruoka on puuttunut.