Kaarinan terveysmenot ylittämässä budjetin miljoonalla

0
Asiakasmaksutuottoja kertyi tänä vuonna ennakoitua vähemmän. Esimerkiksi hammaslääkärikäyntejä jouduttiin keväällä peruumaan koronapandemian takia. Arkistokuva: Marttiina Sairanen

TALOUS Kaarinan sosiaali- ja terveysmenoihin tälle vuodelle varatut rahat eivät riitä. Sosiaali- ja terveyslautakunnan mukaan lisämäärärahan tarve on miljoona euroa.

Keskeisiä syitä talousarvion ylitykseen ovat maaliskuussa käynnistynyt koronatestaus ja työmarkkinatuen kuntaosuuden huomattava kasvaminen.

Samaan aikaan asiakasmaksutuottoja on kertynyt noin 300 000 euroa ennakoitua vähemmän. Esimerkiksi hammashuolto oli keväällä seisauksissa ja on toiminut sen jälkeen vajaateholla. Samoin terveyskeskuksen sairaalaan on pystytty ottamaan normaalia vähemmän potilaita koronavarautumisen takia.

Talousarvio on ylittynyt myös lastensuojelussa ja kehitysvammaisten työ- ja päivätoiminnassa. Vastaavasti menot ovat alittuneet ikäihmisten palveluissa, kun asiakkaiden hakeutuminen varsinkin tehostettuun palveluasumiseen sekä omaishoitoon on vähentynyt.

Samalla lautakunta esittää erikoissairaanhoidon talousarviota pienennettäväksi 500 000 eurolla. Koronaan varautumisen vuoksi sairaanhoitopiiri on lykännyt monia toimenpiteitä ja toisaalta asiakkaat ovat karttaneet hoitoon menemistä.

Lopullisen päätöksen lisämäärärahan myöntämisestä tekee vielä kaupunginhallitus ja -valtuusto.