Karppi ongelmitta purkkiin – ”Linnanraunioillahan voisi kuvata vaikka mitä”

0
Karpin kuvauksia linnanraunioilta viime viikon tiistailta.

Facebookissa ihmeteltiin viime keskiviikkona iltaseitsemän aikaan, mitä oli meneillään Piikkiönlahdella. Ilmassa vaikutti pörräävän ”joku kopteri”. Keskustelijat valistivat, että Kuusiston linnanraunioilla kuvataan Ylen Karppi-rikosdraamaa.

Karppia tosiaan kuvattiin silloin: rikossarjaa filmattiin viime viikon tiistaina aamukahdeksasta iltaseitsemään ja keskiviikkona iltapäiväkolmesta yöyhteen. Karpin tuottaja Pauliina Ståhlberg kuitenkin valistaa, että kuvauksissa ei käytetty koptereita, ei sen enempää helikoptereita kuin drone-laitteita.

Yleisesti kuvaukset sujuivat raunioilla mainiosti, kertoo Ståhlberg. Yllätyksiä tai kommelluksia ei syntynyt, vaikka yöpimeällä tehtiinkin töitä.

– Näyttelijöiltä tuli kommentteja, että näillä linnanraunioillahan voisi kuvata vaikka mitä. Paikka olisi hieno esimerkiksi seikkailuelokuvalle, fantasialle tai romantiikalle, Helsingistä kotoisin oleva Ståhlberg kertoo.

Hän oli tuottajana myös Karpin toisella kaudella. Lisäksi hänet muistetaan Ylen ohjelmasta Puoli seitsemän, jossa hän oli sekä toimittajana että tuottajana.

Karppia kuvataan vielä kuukauden verran pääkaupunkiseudulla.

Sarjan kolmas ja samalla viimeinen kausi tulee televisioon ensi syksynä. Kuusiston linnanrauniot näkyvät viimeisessä, ratkaisevassa jaksossa.