Lapin Maria pääsi Vuoden luomutuotteeksi – ”Villipesto räjäytti pankin”

0
– Suomessa ei pystytä tekemään maailman parasta basilikapestoa, vaan sitä voi käytännössä tehdä vain Italiassa. Sen sijaan Suomessa pystytään tekemään maailman parasta villipestoa. Siihen ei Italiassa ole mahdollisuuksia mutta meillä on, luonnehtii yrittäjä Saska Tuomasjukka.

Kaarina-lehti kertoi syyskuussa Piispanristillä sijaitsevasta Lapin Maria -yrityksestä, joka valmistaa kerkästä ja nokkosesta villipestoa. Kaarinalaispestot ylsivät toiseksi televisiossa neloskanavalla esitetyssä Suomalainen menestysresepti -kilpailussa. Nyt villipestot ovat saaneet uuden kunnianosoituksen: Luomuliitto valitsi ne Vuoden luomutuotteeksi.

”Voittajatuotteessa yhdistyvät monen trendin ainekset: arktisuus, luomu, villivihannekset ja kasvisruoka”, valitsijaraati luonnehti.

– Lapin Maria tuo aivan uudenlaisen tuotteen kategoriaan, jossa aikaisemmin kaikki tuotteet ovat olleet ulkomaisia, kiittelee Luomuliiton elintarvikeasiantuntija Jaana Elo Luomuliiton tiedotteessa.

Facebookissa Lapin Maria paljastaa yrityksen osallistuneen ensimmäisen kerran kymmenen vuotta sitten Vuoden luomuelintarvike -kilpailuun. Nyt voitto viimein tuli.

”Vuosi 2020 on ollut hullunrohkeaa aikaa. Lanseerasimme täysin uudenlaisen tuotteen, jollaista ei tee kukaan muu – luomuna tai muutenkaan. Tie ideasta valmiiksi tuotteeksi ei ollut helppo, eikä tuotteen tulo markkinoille keskellä kiireisintä glögisesonkia ollut ihan optimaalisin hetki tehtaan kannalta. Mutta se kannatti”, yritys kirjoitti lauantaina.

”Villipesto räjäytti pankin. Kolmessa kuukaudessa olemme myyneet Villipestoa yli 150 000 purkkia.”

Ensi vuonna yritys laajentaa tuotteen jakelua ja aloittaa viennin.

Palkinto myönnettiin 3.11. valtakunnallisilla Luomupäivillä.