Lihakaupan kylkeen avataan kalakauppa: Saaristotien varteen etsitään parhaillaan myös muita vuokralaisia

0
Kiinteistöyhtiön hallituksen puheenjohtaja Janne Hakala ja hankkeen sijoittaja Gregor Husko esittelevät 110-tien ja Saaristotien haarassa sijaitsevaa tonttia. Tyhjillään oleva omakotitalo puretaan uuden liikekiinteistön tieltä.

Saaristotien ja 110-tien risteykseen nousee todennäköisesti ensi vuoden aikana lisää liiketiloja. Saaristotien Majakaksi kutsuttuun kiinteistöön etsitään parhaillaan vuokralaisia.

Tiloihin on tulossa ainakin Huskon Savukalatukun kalamyymälä. Lietolaisyrityksellä on tällä hetkellä myyntivaunu Kaarinassa Saaristotien varressa.

– Haluamme panostaa Kaarinaan, koska asiakkailta on tullut täältä niin paljon hyvää palautetta. Sijaintina Saaristotien varsi on erinomainen vilkkaan liikenteen takia. Sanotaanko näin, että Kaarinassa huomaa, koska mökkikausi alkaa ja milloin se loppuu, yrityksen tuotannosta vastaava Gregor Husko perustelee.

Gregor Husko on myös yksi uuden kiinteistön sijoittajista. Hänen lisäkseen hankkeessa on neljä ulkopuolista sijoittajaa, jotka eivät ole mukana Huskon Savukalatukun toiminnassa.

Alun perin yritys havitteli kalamyymälälle tiloja samasta kiinteistöstä, jossa Kaarinan Lihakauppa ja Lasten Seesam sijaitsevat. Liiketiloja ei ollut vapaana, mutta Huskoa pyydettiin mukaan kiinteistöhankkeeseen.

– 25 vuotta Kaarinassa asuneena voin sanoa tuntevani aika hyvin tämän kaupungin. Sen takia uskalsin lähteä mukaan. Saaristotien liikenteen ja keskustan läheisyyden takia tämä on yksi Kaarinan parhaita liikepaikkoja, hän arvioi.

Talo puretaan uuden tieltä

Tontilla seisoo tällä hetkellä tyhjillään oleva omakotitalo, joka on tarkoitus purkaa helmikuun aikana. Sen jälkeen tontti tasoitetaan. Rakennustyöt päästään Huskon mukaan aloittamaan sitten, kun 60 prosenttia liiketiloista on vuokrattu.

Toistaiseksi Huskon Savukalatukku on tuhannen neliön kokoisen kiinteistön ainoa vuokralainen.

Kiinteistöyhtiön hallituksen puheenjohtaja Janne Hakala muistelee, että kun viereisellä tontilla oleva kiinteistö valmistui vuonna 2016, kyselyjä tuli ovista ja ikkunoista. Kyselyjä vapaana olevista tiloista on tullut nytkin, mutta korona on viivästyttänyt vuokrauspäätöstä.

– Jos yrittäjät miettivät normaalisti kerran, nyt mietitään kaksi kertaa ennen kuin uskalletaan tehdä siirtoja, Husko kuvailee tilannetta.

Miehet uskovat kuitenkin, että yrittäjien mielenkiinto herää, kun tontilla päästään aloittamaan purku- ja tasoitustyöt. Tontille voidaan ottaa miesten mukaan yrityksiä kontteihin tai kojuihin jo ennen varsinaisten rakennustöiden alkamista.

Sijaintinsa puolesta uusi kiinteistö sopii monenlaisille yritykselle.

– Tilat voidaan muokata yhtä hyvin toimistotiloiksi kuin autokorjaamoksi. Meillä on piirustukset valmiina, mutta räätälöimme niitä sen mukaan, millaisia tiloja vuokralaiset tarvitsevat.

Husko itse näkisi tiloissa mieluusti esimerkiksi leipomon tai kahvilan. Rinnakkaiselo lihakaupan kanssa on osoittanut, etteivät yritykset syö toistensa asiakkaita vaan hyötyvät monipuolisuudesta. Kesäisin tontilla on ollut myös marjakoju.

– Jos siihen saisi vielä kahvilan ja jäätelökioskin, niin siinä olisi aika hyvä kokonaisuus, johon poiketa mökille mennessä, Husko näkee.

Kalasta kaikki irti

Huskon Savukalatukulla on myyntivaunuja Kaarinan lisäksi Liedossa, Turussa, Raisiossa ja Pöytyällä. Kaarinaan avautuva kalakauppa on yrityksen ensimmäinen myymälä.

Myymälän avaaminen antaa mahdollisuuden laajentaa tuotevalikoimaa. Myyntivaunussa on vain kylmätiski, mikä on rajoittanut tuotekehitystä.

– Oman myymälän myötä saamme kalasta paljon enemmän irti. Yksityiskohdat ovat vielä auki, mutta suunnitelmana on, että tarjolla olisi joka päivä myös lämpimiä tuotteita, kuten kalakeittoa ja saaristolaisleipää, kala-aiheisia brunsseja ja lounasta, Gregor Husko paljastaa.