Linnanrauniontien kuopat korjataan vihdoin

0
Kuusiston linnanraunioille johtavan tien loppupäätä kunnostetaan parhaillaan. Metsähallituksen vastuulla oleva tie on ollut surkeassa kunnossa. Arkistokuva Hilja Palviainen

Kuusiston linnanraunioille johtavaa huonokuntoista tietä kunnostetaan parhaillaan. Kunnostustöitä tehdään Metsähallitukselle kuuluvalla tieosuudella, joka alkaa taidekartanon jälkeiseltä pellolta ja jatkuu linnanraunioille saakka.

Kyseinen tieosuus on ollut erittäin huonossa kunnossa.

Metsähallituksen erikoissuunnittelijan Trygve Löfrothin mukaan kaivinkoneet ovat olleet töissä viikon verran. Vanha öljysorapinnoite kuoritaan pois ja korvataan sorapinnalla. Työn arvioitu kesto on kaksi viikkoa ja kustannusarvio noin 25 000 euroa.

Kuusiston linnanraunioilla kuvataan marraskuussa Karppi -nimistä tv-sarjaa. Kuvauksilla ei kuitenkaan Löfrothin mukaan ollut vaikutusta tien kunnostamiseen.

– Sopimukset tien kunnostamisesta oli tehty jo ennen kuin kuulin kuvauksista. Alun perin tie oli tarkoitus kunnostaa jo viime keväänä, mutta aikataulu venyi syksyyn.

Kartanon edestä kulkeva tie on Senaatti-kiinteistöjen omistuksessa. Myös Senaatti-kiinteistöllä on tarkoitus kunnostaa tietä.

– Tarkoituksena oli, että kunnostustyöt olisi tehty samaan aikaan, mutta se ei nyt onnistunut, Löfroth kertoo.

Kunnostustöiden yhteydessä uusitaan myös liikennemerkkejä. Vaikka tie tulee nyt kuntoon, tarkoituksena on, että ihmiset pysäköisivät autonsa ennen kartanoa sijaitsevalle parkkipaikalle. Linnanraunioille asti saa ajaa vain erityistapauksissa.