Mielipitei: Esteetön kuntosali tarvitaan mahdollisimman pian

0

Kaarinan SDP esitti suunnitellun esteettömän kuntosalin avaamisen siirtoa vuoteen 2022. Me Kaarinan perussuomalaiset olemme asiasta huolissamme, koska kyseisen kuntosalin avautumista on jo nyt kyselty todella paljon.

Esteettömässä kuntosalissa käyvät ikäihmiset, fysioterapeuttien asiakkaat ja muun muassa pyörätuolia tarvitsevat henkilöt. Nämä ryhmät eivät pysty käyttämään kaupungissa jo olevia kuntosaleja. Niiden laitteita ei ole suunniteltu erityisryhmille, eikä niihin myös pääse esteettömästi. Lisäksi niiden maksut saattavat olla liian kalliita pienituloisille vanhus- ja sairaseläkeläisille.

SDP vetoaa asiassa asian selvittämiseen. Kuntosalin ja sen käyttäjäryhmien selvittäminen ei kuitenkaan kestä yli vuotta, koska asiakaskunta on selvillä jo Visiitin esteettömän kuntosalin ja terveyskeskuksen fysioterapeuttien tekemän työn avulla. Kuntosalin tila on jo valmiina Kaarinan terveyskeskuksessa. Markkinoilla olevat kuntosalit laitetaan pystyyn parissa kuukaudessa, eikä esteettömän kuntosalin suunnitteluun ja rakentamiseen tarvita yli vuotta. Tai mahtaako sekään riittää? Ehkä asiakkaat saavat odottaa esteetöntä kuntosaliaan vielä muutaman vuoden?

Nykyinen, Visiitin esteetön kuntosali on täysbuukattu, ja liikuntaesteisten on vaikea päästä sinne ilman omaa autoa. Lisäksi Visiitin kuntosali on kooltaan niin pieni, että pyörätuolin kanssa liikkuvan on vaikea toimia siellä.

Korona-aikana ne vanhukset, jotka aikaisemmin harrastivat liikuntaa, ovat pitkälti jääneet koteihinsa. Nyt onkin jo todettu monen ikä-ihmisen kunnon heikentyneen huolestuttavasti.

Esteettömän kuntosalin käyttäjissä on myös onnettomuuksissa vammautuneita nuoria ihmisiä, joiden kuntouttaminen on äärimmäisen tärkeää nyt eikä vuosien päästä.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä haluaa ottaa kaupunginvaltuustossa uudelleen käsiteltäväksi tämän asian. Mikä voisi olla tärkeämpää kuin ennaltaehkäisevä kuntoutus ja ihmisten liikunnan tukeminen?

Kaarinan Perussuomalaisten valtuustoryhmä:

Maija Huhti, Tommi Leppänen, Aki Vänskä