Mielipitei: Hovirinnan veneluiskan betonipohja on surkeassa kunnossa

0

Hovirinnan veneenlasku- ja nostopaikka, ramppi, on ahkerassa käytössä koko sulan veden ajan. Satama-alueen veneet lasketaan sieltä keväisin ja nostetaan syksyin, ja luiska on lisäksi päivittäisessä käytössä trailerivene- ja vesiskootterikäyttäjillä.

Ramppi on aktiiviseen käyttöön erinomaisen sopiva: luiska on riittävän loiva, leveä ja suojainen. Parkkitilaakin löytyy kesän yksittäisiä ruuhkapäiviä lukuun ottamatta hyvin.

Valitettavasti luiskan alusta, valettu betonipohja, on surkeassa kunnossa. Suuria kuoppia ja epätasaisuuksia on runsaasti. Tämän vuoksi vetoautoja sekä vene-traileri-yhdistelmiä on haastavaa ja vaarallistakin käyttää. Auton alusta voi ottaa kiinni ja vene puolestaan luiskahtaa pompuissa paikaltaan. Näistä voi aiheutua merkittäviä vaurioita ja kustannuksia.

Esitän, että luiskan pohja kunnostettaisiin pian. Ehdotan myös, että selvitettäisiin mahdollisuus saada ko. laiturille valaistus.

Jussi Aho

Kuusisto