Millaisia ilmastotekoja tahdot Kaarinalta ja itseltäsi?

0
Muutokset ilmastossa vaikuttavat paitsi luonnon ekosysteemeihin myös ihmisten hyvinvointiin ja elinkeinoihin. Kuvassa Harvaluodon ranta, kuvaajana Juhani Peltonen.

Kaarinalaisilla on nyt mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten Kaarinassa torjutaan ilmastonmuutosta – tai ollaan torjumatta. Kaupungilla on parhaillaan auki asukaskysely, jossa kartoitetaan kaarinalaisten toiveita ja näkemyksiä ilmastonmuutoksen estämisestä. Vastauksia hyödynnetään kaupungin ilmasto-ohjelmassa.

Kyselyssä haravoidaan sekä sitä, mitä ilmastotekoja kaarinalaiset itse olisivat valmiita tekemään, että sitä, mitä toimia toivotaan kaupungilta.

Ilmaston lämpeneminen on yksi suurimmista maailmanlaajuisista kriiseistä.

Jokainen voi pienentää omaa hiilijalanjälkeä pienillä ja isoilla teoilla. Lyhyiden automatkojen taittaminen kävellen tai pyörällä, asunnon lämpötilan laskeminen 1–2 asteella tai kasvispainotteiseen ruokavalioon siirtyminen ovat esimerkkejä pienistä ilmastoteoista. Isompia ilmastotekoja ovat esimerkiksi ulkomaanmatkan korvaaminen mökkilomalla saaristossa ja siirtyminen sähköauton omistajaksi tai julkisen liikenteen käyttäjäksi.

Kysely löytyy verkosta osoitteesta kaarina.fi/ilmastokysely 13.12.asti. Vastaajien kesken arvotaan palkintoja.