Nuorisolla jatkossa puheoikeus valtuustossa

0
Nuorisovaltuusto kävi esittäytymässä vuosi sitten kaupunginvaltuuston kokouksessa.

NUORET Kaarinan nuorisovaltuuston edustaja saa jatkossa paitsi seurata kaupunginvaltuuston kokouksia, myös osallistua niihin käyttämällä puheenvuoroja. Valtuusto päätti maanantaina kokouksessaan myöntää puhe- ja läsnäolo-oikeuden kokouksissaan nuorisovaltuuston puheenjohtajalle tai varapuheenjohtajalle. Käytäntö on voimassa kuluvan valtuustokauden loppuun saakka eli ensi kevääseen.

SDP:n valtuutettu Timo Virkkula uumoili puheenvuorossaan, että nuorisovaltuuston edustajan puheoikeus saattaa pikemmin kaventaa kuin laventaa nuorison äänen kuulumista.

– Hän edustaa yhden nuoren mielipidettä, ei koko nuorisoa. En vastusta asiaa, mutta haluan muistuttaa valtuutettuja, että nuoren äänen kuuleminen tarkoittaa paljon muutakin kuin yhden nuoren läsnäoloa tässä salissa, Virkkula muotoili.

Hanna Sirkiä (kok.) ja Åsa Gustafsson (r.) muistuttivat, että Kaarinan nuorisovaltuusto on demokraattisesti valittu. Nuorisovaltuuston puheenjohtaja on edustamassa kokouksissa kaarinalaisia koululaisia ja nuoria.

– Vaalit on järjestetty demokraattisesti, mutta emme voi sille mitään, jos kaikki eivät äänestä. Samalla perusteella voisimme kyseenalaistaa, miten hyvin me valtuutetut täällä edustamme kuntalaisia, koska kaikki kuntalaiset eivät äänestä vaaleissa, Sirkiä muistutti.