Pääkirjoitus: Kaarina-lehdellä viikottain 21 000 lukijaa

0

Kaarina-lehden jokaisella ilmestyvällä numerolla on keskimäärin 21 000 lukijaa. Tämä käy ilmi Kansallisen Mediatutkimuksen KMT 2020 tuoreista tuloksista.

Kuukausittainen lukijamäärä nousee kerran viikossa ilmestyvällä Kaarina-lehdellä peräti 34 000 lukijaan, eli näin moni on lukenut vähintään yhden kuukauden aikana ilmestyneen lehden, siis joko printtinä tai diginä.

Tämä lukijamäärä on hieno. 35-vuotias Kaarina-lehti tekijöineen kiittää lämpimästi teitä lukijoita!

KMT-tutkimuksen kertoma vakuuttaa, että Kaarina-lehti on paljon lukijoiden silmissä. Lehti kiinnostaa, ja sitä seurataan. Sisällöstä myös keskustellaan. Tästä eloisasta vuorovaikutuksesta perimmiltään onkin kyse, kun toimitus ja myynti lehteä yhdessä työstävät. Ilman teitä ja yhteydenottojanne lehti ei synny eikä kulje kanssanne samaa matkaa.

Kaarina-lehti oli nyt ensimmäisen kerran mukana tässä tutkimuksessa. Kaikkiaan KMT 2020 -raportoinnissa oli mukana ennätykselliset 220 lehteä.

Tutkimuksen mukaan Kaarina-lehteä seuraavat melko tasaisesti molemmat sukupuolet. Uskollisten lukijoiden enemmistö on toki yli 45-vuotiaita ja merkittävä osa eläkeläisiä, mutta meillä on lupaava joukko myös yhä nuorempia lukijoita.

Ajassa, jossa meitä ympäröivä viestintäviidakko tuottaa myös valheita ja epätäsmällisyyksiä sekä eri tahojen toivomaa sisältöä, on hyvä muistaa, että tilatun sanomalehden sisältö tehdään journalistisin perustein ja totuutta vaalien. Monet sanomalehdistön aiemmatkin tutkimukset kertovat, että luotettavuus on sanomalehtien ykkösvahvuus.

Markkinoinnin kannalta KMT-tutkimus kertoi myös, että Kaarina-lehti on paikallisesti hyvin tavoittava ilmoituskanava. Lähes 90 prosenttia lukijaprofiilin mukaisista lukijoista ilmoittaa olevansa kotitaloudessaan päivittäistavaraostosten päättäjä. Kalen lukijat ovat myös ostovoimaista väkeä, sillä lähes puolella talouden tulot ylittävät 35 000 euroa vuodessa.

Tavataan näillä sivuilla!

Taina Tukia