Pahimus: Kalloween

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Pahimus vietti viikonlopun verhot kiinni ja pöydän alle piiloutuneena siltä varalta, että joku naamiaisasuun pukeutunut seurue erehtyisi oven taakse vaatimaan karkkia. Amerikan hapatukset kurpitsalyhtyineen istuvat huonosti suomalaiseen melankoliaan. Pelkona on, että pyhäinpäivän todellinen merkitys hukkuu karkkien ja kepposten alle.

Pahimuksella on tähän ratkaisu. Viedään oma kristillinen pyhäinpäivämme nextille levelille. Juhlitaan Kalloweeniä!

Kalloweeninä kierretään ihmisten ovien sijaan hautausmaita ja sytytetään kynttilöitä naapurienkin haudoille. Räväkämpää meininkiä kaipaavat voivat pukeutua teeman mukaisesti luurankopukuun. Uskottava maskeeraus syntyy, kun naiset jättävät vain aamulla meikkaamatta. Valtaosa suomalaisista on kuolonkalpeita ihan luonnostaan.

Suomalainen Kalloween huipentuu hautausurakoijan luentoon ja haudankaivajan työnäytökseen. Tilaisuuden yhteydessä järjestetään myös Muistellaan kuolleita -luento, jossa paikallinen historian harrastaja kertoo 1800-luvulla kylällä vaikuttaneista merkkihenkilöistä. Luennon arvioitu kesto on kolme tuntia.

Tilaisuuden päätteeksi tarjoillaan soppatykeistä luuliemestä haudutettua lihakeittoa. Yleisö voi osallistua myös arvontaan, jonka pääpalkintona on kansalaisopiston kurssilla veistetty ruumisarkku.