Pahimus: Mustaa huumoria

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Pahimus on saanut mustat renkaat silmien alle ja harmaita hiuksia marraskuuksi kutsutussa mörön peffassa. Kun tarjolla on vain koronaa kansalle, joka pimeydessä vaeltaa, pääkoppa päätyy hämärän rajamaille. Pahimus tuntee itsensä mustaksi lampaaksi, joka mustamaalaa mustaa valkoiseksi. Marraskuu on vuoden musta aukko tai vähintäänkin mustapää.

Tässä on kieltämättä jotain hämärää. Olisiko joku ollut mustasukkaisena pikkumustassa pimeä pullo taskussa, ajanut pimeällä taksilla ja vastaanottanut palkkiot pimeästi? Olisiko harmaasta taloudesta, mustasta pörssistä tai muusta hämäräperäisestä kyse? Mustamaija on odottamassa.

Korona on tämän sukupolven musta surma. Kahvi muuten kannattaa juoda mustana, jos tapahtumissa on mustanaan väkeä, joka kulkee mustissaan.

Siitä on mustaa valkoisella, että Pahimus on kulkenut läpi harmaan kiven. Pahimuksella ei ole harmainta aavistusta, minne harmaat vedet menevät, mutta joka tapauksessa Pahimus on pimeä ja mustavalkoinen ihminen, jonka huumori on mustaakin mustempaa. Pahimus yrittää ajatella laatikon ulkopuolelta, mutta lopputuloksena on vain musta laatikko.

Toisaalta jopa mielenosoituksin on lohdutettu, että mustakin elämä on merkityksellistä. Black lives matter.