Pahimus: Voitolla yöhön

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Mikäli Trumpille ei heltiä jatkokautta Yhdysvaltain presidenttinä, suomalaisilla urheilijoilla olisi hänelle käyttöä mentaalivalmentajana. Meillä huonosta itsetunnosta kärsivillä suomalaisilla olisi paljon opittavaa Trumpin kaikkivoipaisuudesta.

Otetaan esimerkiksi vaikkapa Suomen jalkapallomaajoukkue. Suomessa järjestettiin varmuuden vuoksi kansanjuhlat heti, kun Huuhkajat varmisti EM-kisapaikkansa, koska vaatimattomat suomalaiset eivät usko, että Suomi voisi menestyä kisoissa. Mutta hei, Trumpin logiikalla riittää, että oma joukkue tekee ensimmäisen maalin. Sen jälkeen voi syyttää tuomareita ja maalikameroita ja julistautua kisojen voittajaksi.

Entä sitten Euroviisut. Suomalaiset jännittävät joka kevät tv-ruutujen ääressä, pääseekö Suomi finaaliin. Yleensä ei ole päässyt. Seuraavana päivänä häpeilemme, ettei suomalainen musiikki ole riittävän tasokasta. Onko kukaan tullut ajatelleeksi, että vika onkin ääntenlaskennassa ja CatCatin Bye Bye Baby oli oikeasti erinomainen biisi? Euroviisut järjestettiin ensimmäisen kerran yli 60 vuotta sitten, mutta näyttää siltä, että äänten laskussa ollaan onnistuttu vain kerran. Miettikää, millainen katastrofi!

Ai juu, löytyyhän Suomestakin persoonia, joilla on itsetunto kohdillaan. Pahimus odottelee, milloin Paavo Väyrynen ilmoittaa olevansa käytettävissä Yhdysvaltain presidentiksi.