Poliisi pyytää vihjeitä Kaarinan keskustan murtosarjasta kampaamoihin – “Eihän nykypäivänä pidetä isoa pohjakassaa”

0

Kaarinan keskustassa on ollut viimeisen kuukauden aikana murtosarja parturi-kampaamoliikkeisiin. Ensimmäisen kerran lasi helisi 13.–14.10. välisenä yönä, ja kolme murtoa kirjattiin 16.–18.10. Viimeisin poliisin arkistoista löytyvä murto tehtiin 28. ja 29.10. välisenä yönä.

– Kaikissa tapauksissa teot ovat tapahtuneet yöllä, ilmeisimmin yökahden ja aamuviiden välisenä aikana, kertoo viestintäpäällikkö Anna Saarenoja Lounais-Suomen poliisista.

– Varkaudet on toteutettu samalla tekotavalla, jossa on rikottu lasi ja menty sisälle. Liikkeistä on varastettu pohjakassa.

Yksi murron kokeneista yrityksistä on K-Supermarket Katariinan yhteydessä toimiva Kauneuskeskus ManuElli. Pari viikkoa sitten ManuEllin ikkuna oli rikottu ja pohjakassa viety.

– Nykyään käteistä käytetään aika vähän eikä pohjakassa ollut mitenkään iso, ihmettelee vuokratuoliyrittäjä Jenna Vettenranta ManuEllista.

Varkaat olivat selvästi olleet vain rahan perässä. He eivät esimerkiksi olleet jääneet viettämään kampaamoon aikaa ja sotkemaan. Myöskään tietokoneita tai tuotteita ei ollut lähtenyt mukaan.

Yrittäjäomistaja Niina Lehtinen kertoo, että ikkunan korjauksen kustannuksista vastaa Kesko, ja sinällään ManuElli pääsi melko helpolla.

– Toisaalta onhan se aina kokonaisvaltainen shokki, kun omaan yritykseen murtaudutaan. Asiakkaita jouduttiin myös sinä aamuna käännyttämään pois, jotta saimme lasinsirut siivottua.

Kampaamoon on murtauduttu aiemminkin, neljä vuotta sitten. Nyt ManuEllin ikkunoihin asennettiin turvakalvo, eikä niistä jatkossa pääse enää läpi.

Liiketilassa on kameravalvonta.

Lehtisen tiedon mukaan myös muissa Kaarinan keskustan yrityksissä kuin kampaamoissa on ollut viime viikkoina murtoja.

Poliisi pyytää murroista silminnäkijähavaintoja tai muita vihjeitä sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.

Rikosten ennaltaehkäisemiksi liikkeisiin olisi hyvä asentaa valvontakamera sekä äänihälytin, neuvoo Saarenoja. Pohjakassaa kannattaa säilyttää piilossa tai viedä se kokonaan pois liiketilasta.