Pontelan senioritanssit joutuivat tauolle mutta lattaritansseille pääsee

0
Eläkeläisten tansseissa on korona-aikana tanssittu vain oman parin kanssa. Esiintymässä Duo Antti Hakola. Kuva on tansseista syyskuulta.

Piikkiön neljä eläkeläisyhdistystä ovat järjestäneet ilmaisia lauantai-iltapäivän tansseja Piikkiön Pontelassa neljättä vuotta, kuusi kertaa vuodessa.

Tansseja tahdittaa elävä orkesteri. Tämän mahdollistaa Kaarinan kaupungilta saatu avustus, jolla katetaan orkesterikustannukset.

Kukin eläkeläisyhdistys toimii vuoden vetäjänä eli pitää buffetia ja huolehtii tilasta. Tänä vuonna vetovastuussa on toiminut Piikkiön Seniorit.

Pandemian vuoksi keväällä peruuntui yksi tanssikerta, mutta nyt syksyllä on taas tanssittu. Tosin myös tämän vuoden viimeinen tanssikerta, joka olisi pidetty marraskuussa, jouduttiin perumaan koronaepidemian pahenemisen vuoksi. Tansseja jatketaan keväällä heti, kun on mahdollista.

Ennen koronaa tansseissa kävi keskimäärin 60 henkilöä. Syksyllä tanssiparien määrä on vähentynyt, mutta onpahan etäisyydet pysyneet kohdillaan. Paikalle on tultu oman parin kanssa, joten näin on vältytty vierailta lähikontakteilta.

Tanssien avulla ihmisiä on saatu innostumaan myös yhdistysten muusta harrastustarjonnasta.

Piikkiön Seniorit on käynnistänyt tänä syksynä myös lattaritanssikurssin. Koska kyseessä on yksin-tanssi, se soveltuu hyvin pandemia-aikaan. Ohjaajaksi saatiin kuubalainen Julia Torres Huhtala , joka opettaa rytmikkään musiikin tahdissa cha-chaa, salsaa, merenqueta ja argentinalaista tangoa.

Lattaritanssit ovat seuraavan kerran keskiviikkona 18.11. kello 17–18 Pontelassa, ja ne jatkuvat joka toinen keskiviikko kevääseen saakka. Lattaritanssit ovat avoinna kaikille, eli niitä ei ole tarkoitettu vain eläkeläisille tai eläkeläisseuraan kuuluville. Lattaritanssit ovat kuitenkin maksullisia, toisin kuin senioritanssit.

Kokemuksesta voin kertoa, että moinen liikunta on hauskaa ja koukuttavaa, vaikka rytmi olisikin joskus hakusessa. Vaikka pandemiaohjeita täytyykin noudattaa, liikkumisen riemu ei ole kadonnut!

Teksti ja kuvat: Marja-Leena Tapio