Saattohoitopotilaiden omaisille kalustettiin lepohuone Lions Clubin naisten avustuksella

0
Lahjoituksen luovutti LC Kaarina / Katariinojen viime kauden presidentti Liisa Särkkä (kuvassa oikealla) ja sen ottivat vastaan vs. osastonhoitaja Anniina Tolonen (kuvassa vasemmalla) ja sairaanhoitaja Tiia Kestilä.

Lions Club Kaarina / Katariinat lahjoitti 25-vuotisjuhliensa kunniaksi noin 1500 euron arvosta kalusteita Kaarinan terveyskeskussairaalaan saattohoidon tiloihin.

Kaarinan terveyskeskuksessa on kaksi saattohoitohuonetta, joita on aiemmin kalustettu Piikkiön Lions Clubin Ladyjen avustuksella. Yhteistila, joka nyt kalustettiin, on tarkoitettu saattohoitopotilaiden omaisille. Huoneeseen saatiin pöytä, tuolit, muhkea lepotuoli ja kahvinkeitin.

Luovutustilaisuudessa paikalla olleet vs. osastonhoitaja Anniina Tolonen ja sairaanhoitaja Tiia Kestilä kertovat, että lahjoituksilla on suuri merkitys.

– Omaiset ovat kokeneet tärkeäksi, että saa mennä välillä pois hoitohuoneesta ja olla rauhassa.

Tilan sisustamista jatketaan edelleen.

– Kaipaamme vielä ikkunoihin teippauksia. Näin saisimme tilaan luonnonvaloa ja rauhoitettua sitä entisestään. Kahvinkeitin ja jääkaappi tilassa jo ovat, mutta pienet kodinkoneet uupuvat. Lisäksi pieni määrä mukeja, lautasia ja lusikoita olisi hyvä olla, Tolonen kertoo.

Saattohoito tarkoittaa hyvää hoitoa ja tukea sairauden viime vaiheissa. Hyvä saattohoito ottaa huomioon myös läheiset ja heidän jaksamisensa.

Terveyskeskuksessa hoidetaan yleensä yhdestä viiteen saattohoitopotilasta. Korona-aikana vierailuja on rajoitettu 1–2 vieraaseen kerrallaan.