Tyrskähdetty: Miksi influenssarokotukset muiden keskellä ja ylijäämäruuan jakoa siirrettiin sekä kiitos terveyskeskuksen koronatestaajille

0

Suuresti ihmettelen, miksi influenssarokotuksia riskiryhmäläiselle on päätetty antaa Kaarinan pääkirjastossa, jossa on muitakin asioivia samanaikaisesti. Eikö olisi ollut viisaampaa järjestää se samassa paikassa terveyskeskuksessa (alakerrassa), missä se on aikaisemminkin annettu? Siellä pystyttäisiin valvomaan, että tilaan ei tule kuin yksi kerrallaan.

Riskiryhmään kuuluva​

Jo tokaa kertaa menen lapseni kanssa hammashoitolaan, ja sanotaan, että aika on siirretty toiselle päivälle. Lapsi poissa koulusta ja äiti järjestelee työaikaa sen mukaan, että pääsee mukaan. Voisivat ilmoittaa, kun aika peruuntuu.

Turhauttavaa

Tiistaina 10.11. Kaarinassa oli Puuilon edessä myyntikoju, jossa myytiin leipomotuotteita. Myyjällä ei ollut kasvomaskia, enkä ole varma, oliko edes suojakäsineitä. Lisää vastuullisuutta tarvittaisiin.

Nurse

SPR:n vapaaehtoiset jakoivat ylijäänyttä kouluruokaa Puntarin aulassa. Osa ihmisistä koki aulatiloissa kerran päivässä tapahtuvan ruokajakelun niin häiritseväksi, että se piti kieltää. Ruokajako siirrettiin Puntarin tiloihin. Missä on meidän yhteiskunnallinen vastuumme auttaa muita? Kannattaa miettiä, että jonakin päivänä voi itse olla se, joka tarvitsee apua.

Välittävä kansalainen

Suurkiitos Kaarinan terveyskeskuksen drive-in-koronatestaajille. Palvelu oli ystävällistä ja ajanvaraus ja näytteenotto mutkatonta. Jos kaikkialla testaus olisi yhtä sujuvaa, tauti saataisiin kuriin alta aikayksikön.

Fillaristi

Vastauksia Tyrskähdyksiin:

Kaarina-sali on rokotuksille turvallisempi kuin terveyskeskus

Influenssarokotukset annetaan tänä vuonna Kaarina-salissa. Sali on isompi ja siksi koronan tarttumisen kannalta turvallisempi kuin terveyskeskuksen ahtaat tilat. Sinne on myös helpompi tulla.

Isoa riskiä koronatartunnalle ei pitäisi syntyä, kunhan ihmiset noudattavat varattua aikaa eivätkä tule paikalle pitkiksi ajoiksi jonottelemaan. Lisäksi maskia kannattaa käyttää.

Rita Arjonen, avosairaanhoidon ylilääkäri, Kaarinan terveyskeskus

Hammaslääkäreillä voi olla äkillisiä poissaoloja

Pahoittelemme sitä, että hammashuoltoaikaa on toistamiseen siirretty nopealla aikataululla.

Asiakkaiden aikojen perumisen syynä on yleensä hammaslääkärin äkillinen poissaolo. Tiedämme asian usein vasta aamulla, jolloin pyrimme tavoittamaan asiakkaat mahdollisimman nopeasti puhelinsoitolla. Silloin pystymme myös tarjoamaan uutta aikaa. Mikäli emme tavoita asiakasta, lähetämme peruutuksesta tiedon tekstiviestillä.

Satu Sjöholm, osastonhoitaja, hammashuolto