Valaise Kaarina-talo – Kaupunki kerää ehdotuksia juhla­valaistuspäivistä

0
Kaarina-talon juhlavalaistus uudenvuoden aatolta. Valojen laitteisto on Kaarina-talon ullakolla, ja niitä ohjataan etäältä.

Kaarina-talon julkisivun erikoisvalaistukset ovat herättäneet säännöllisesti ihastusta kaarinalaisissa. Sosiaalinen media on täyttynyt Kaarina-talo-kuvista esimerkiksi itsenäisyyspäivänä, kun talo on saanut sinivalkoisen värin.

Nyt kaarinalaisten toivotaan vinkkaavan kaupungille, minä muinakin päivinä juhlavalaistusta toivotaan ja millaiset värit päivään sopisivat.

– Joka päivähän on jokin teema- tai juhlapäivä jossain päin maailmaa. Toivomme kaarinalaisten kertovan, mitkä päivät heistä olisivat juhlavalaistuksen arvoisia, kertoo Kaarinan kulttuurituottaja Maija Leino.

– Kaarina-talohan on kaarinalaisten yhteinen, ja siihen saa myös yhdessä vaikuttaa.

Tähän mennessä juhlavalaistuksia on ollut ennen kaikkea liputuspäivinä. Lisäksi Kaarina-talon isoihin tapahtumiin – Kitsuneconiin, Harry Potter -päivään ja Runo-Kaarina-festivaaliin – on tuotu näyttävyyttä julkisivuväreillä.

Värejä voi olla useita ja ne voivat liikkua. Kuvioita väreihin ei kuitenkaan voi tehdä.

Leino vinkkaa, että kesä-heinäkuulle juhlavalaistusta ei kannata ehdottaa, se kun ei juuri näy Suomen valoisina kesäöinä.

Hän kertoo myös, että juhlavalaistuksesta on tullut tähän mennessä paljon kehuvaa palautetta. Idea kaarinalaisten näkemysten kysymiseen syntyikin siitä, että uusia teemapäiväehdotuksia tuli niin paljon.

Ehdotuksia voi antaa marraskuun loppuun mennessä sähköisellä lomakkeella kaupungin verkkosivuilla tai Kaarina-talon aulassa paperilipukkeella. Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan Kaarina-palkintoja.