Yhä useamman nuoren lukutaito ei riitä opiskeluun

0
Kaarinalaisvaltuutetut ovat huolissaan nuorten lukutaidosta. Arkistokuva.

Kaarinalaisvaltuutetut ovat huolissaan nuorten lukutaidosta. Pisa-tutkimuksen mukaan suomalaisnuorten lukutaito on edelleen maailman kärkeä, mutta heikkojen lukijoiden osuus on lisääntynyt selvästi. Toisin sanoen Suomessa on yhä enemmän nuoria, joiden lukutaito ei riitä opiskeluun ja yhteiskunnassa toimimiseen.

Kokoomus esitti valtuustoaloitteessaan ratkaisuksi ongelmaan, että Kaarinassa tehtäisiin lukutaitoa edistävää työtä teatterin ja draaman keinoin. Vastaavaa on kokeiltu Helsingissä hyvin tuloksin.

Aloitteeseen perehtyneet virkamiehet vahvistavat, että huoli nuorten lukutaidosta on aiheellinen, mutta keinoista ollaan eri mieltä. Kaarinan kouluissa ja kirjastoissa tehdään jo nyt monipuolisesti töitä lasten ja nuorten lukutaidon edistämiseksi. Esimerkkeinä on mainittu muun muassa tuhansia kävijöitä houkutellut Kitsunecon ja Kaarinan pääkirjastossa kuvattu Roopen lukutreenit -ohjelmasarja.

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että aloite todetaan loppuun käsitellyksi.