Empolassa on ikkuna lasten jouluun

0
6-vuotias Meeri Birkstedt oli maalannut ikkunaan soihtuja, 7-vuotias Taisto Tähtinen oli askarrellut lumihiutaleita sekä tonttubändiä ja 8-vuotias Erika Terho joulukuusia sekä piparkakkumaailmaa. Kukin ryhmä oli saanut itse valita mieleisensä joululaulun ja päättää, mitä ikkunasta näkyy ja miten se tehdään. – Kivointa oli kuunnella, kommentoi Taisto.

Joulun alla kannattaa käydä kiertelemässä Empolaa Kuusistossa. Empolan lukuisat ikkunat on tänä jouluna koristeltu erityisen hienosti – ja niitä voi myös kuunnella.

Useimmista ikkunoista löytyy QR-koodi. Kun sen lukee kännykällä, alkaa soida ikkunan koristelleen lapsiryhmän laulama joululaulu. Joissakin ikkunoissa QR-koodista aukeaa satuja ja arvoituksia tai räppiä.

Puuha on jännittävää lasten mielestä. Vanhemmalle väelle lasten laulamat joululaulut saavat tipan silmään.

– Tänä vuonna kodeille ei voitu tarjota joulujuhlaa, emmekä voi käydä katsomassa toistemme jouluesityksiä. Korvikkeeksi koulun ja päiväkodin väen kesken kehiteltiin jouluikkunoita, kertoo luokanopettaja Sanna Ohvo .

Omia ikkunoita olivat laatimassa Kuusiston päiväkoti, Kuusiston koulun eka- ja tokaluokkalaiset, koulun iltapäiväkerho, puistotoimi sekä Kuusiston nuokkari.

Empolan jouluikkunat ovat katsottavissa 18.12. asti. Pihalle voi tulla arkisin iltaviiden jälkeen ja viikonloppuisin milloin tahansa.