Epidemia yhä vakava Kaarinassa – Koronarokotteista tai etäkoulusta ei vielä varmuutta

0
Tiedossa olleet uudet koronatapaukset Kaarina-lehden julkaisupäivinä.

Viime Kaarina-lehden julkaisun jälkeen Kaarinaan ilmaantui THL:n laskelmien mukaan 27 uutta todennettua koronatapausta. Kaarinan kokonaislukema epidemian alusta on tällä hetkellä 177 koronaan sairastunutta.

Lukema on yhä korkea, mutta jyrkkä kasvu näyttäisi taittuneen. Todellisuudessa tilanne on kuitenkin vakavampi: Kaarinan johtava lääkäri Antti Sandén kertoo, että Kaarinassa ei otettu koronanäytteitä jouluaattona eikä joulupäivänä, minkä vuoksi kaikki uudet tapaukset eivät vielä näy tilastoissa.

Pääsääntöisesti koronavirus on Kaarinassa ollut nuorten aikuisten sairaus ja tautia on sairastettu melko lievänä. Nyt tartuntoja ovat kuitenkin alkaneet saada myös 50–70-vuotiaat kaarinalaiset.

Sandénin tiedossa ei ollut, että uusia tartuntoja olisi ollut kaarinalaisissa päiväkodeissa tai muissa laitoksissa. Kaarina-lehden mennessä tiistaina painoon ei myöskään ollut vielä varmuutta siitä, palaisivatko koululaiset loppiaisen jälkeen paikan päälle kouluun vai eivät.

Tyksissä on rokotettu koronaa vastaan ensimmäiset hoitajat. Sandénilla ei ole tietoa, milloin myös Kaarinan terveyskeskuksessa voidaan aloittaa koronarokotukset ja paljonko rokotteita saadaan ensi alkuun Kaarinaan.

– Ensimmäiseksi Varsinais-Suomessa rokotetaan esimerkiksi teho-osaston hoitajia. Meillä hoidetaan muiden kuntien koronaan sairastuneita, joten voisi kuvitella, että Kaarinaan saataisiin rokotetta kohtalaisen varhaisessa vaiheessa, Sandén miettii.