Iltakävelyllä lämmin tuikahdus joulua – Kalenterit tänäkin vuonna Littoisissa ja Kuusistossa

0
Littoisten joulukalenterin luukku 2. Tontun ovea pääsee katselemaan tänään keskiviikkona Törölän kivijalasta Kuoviluodontie 6D:stä. Tonttu pysyy kotosalla koko vuoden mutta koristelee porstuansa joka joulu uudelleen.

Littoisten asukkaat ja yhteisöt ovat jälleen somistaneet ikkunansa, kuistinsa tai portinpielensä joulukalenterin luukuiksi, ja jokaisena päivänä avautuu yksi luukku jossain päin Littoisia.

Littoisissa on joulukalenteri nyt neljättä vuotta. Viime vuonna samaa kokeiltiin Empossa, ja Empossakin perinne jatkuu tänä vuonna.

– Isommilta kommelluksilta ollaan säästytty. Vain kerran hieman ilkikuriset tontut olivat poikkaisseet järven rannalla olleen valoinstallaatio-luukun sähköjohdot, kertoo Jani Pihlajamaa Littoisista.

– Tämä on monelle jouluinen perinne, ja monet samat tekijät haluavat osallistua vuosi vuoden perään. Lisäksi joulukalenteri on koronaturvallinen joulun ajan tapahtuma.

Littoisissa uuden luukun sijainti paljastetaan vasta samana aamuna Littoisten Lumoavat pihat -Facebook-sivulla.

Tosin joitakin luukkuja tiedetään odottaa etukäteen. Tehtaanmäen vanhimman talon, kohta kaksisataa vuotta täyttävän Törölän kivijalassa on pysyvä tontun sisäänkäynti. Tontun postilaatikkoon onkin tipahdellut kaverikirjeitä lapsilta myös kesällä.

Kuusistossa luukkujen osoitteista on jo julkaistu koko lista Facebookissa Kuusiston ilmoitustaululla. ”Pieni lämmin tuikahdus valoa ja jouluista tunnelmaa pimeisiin iltoihin. Lähde iltakävelylle”, ehdotti Aila Elonen, joka tänä vuonna toimii Empon joulukalenterin koordinaattorina.