Kaarinan joulutori ja Kaarina-Teatterin joulumyyjäiset peruttiin

0
Eeva Lappi viime vuonna Koriston Joulutalleilla.

Kaarinassa ei tänä jouluna pääse ostamaan käsitöitä ja joulusyötävää paikan päältä myyjäisistä. Kaarina-talon edustalla ja Kaarinan torilla piti olla tulevana viikonloppuna myyjäiset, mutta ne on peruttu uusien koronarajoitusten vuoksi. Samoin on peruttu Kaarina-Teatterin joulumyyjäiset, jotka olisi myös pidetty tulevana viikonloppuna.

Kaarina-Teatterissa olisi ollut kolmen kaarinalaisen käsityötaitajan myyjäiset: Eeva Lapin, Iris Virtasen ja Henna Salmisen. Ryhmä harkitsi, että myyjäiset olisi voinut pitää erikoisjärjestelyin, mutta lopulta tapahtuma päätettiin peruuttaa.

– Sisälle olisi voinut tulla vain kymmenen ihmistä, eikä silloin sisälle pääsisi meidän lisäksemme kuin muutama. Meidän myyntituotteemme eivät myöskään kestäisi ulkona, kertoo Virtanen.

– Todennäköisesti ihmisiä ei myöskään olisi tullut, emmekä mekään halua, että joku saa koronan juuri meidän myyjäisistämme.

He olivat askarrelleet käsitöitä koko syksyn. Myynnissä olisi ollut esimerkiksi joulu- ja pitsikoristeita, nukkekotitavaraa, nuken vaatteita, lapsille leikkiruokaa, pyyheturbaaneja, keittiöliinoja, kasseja, heijastavia laukkukoruja, neuleita ja virkkauksia. Osa on tehty kierrätysmateriaaleista.

Kolmikon suunnitelmissa on laittaa tuotteita myyntiin Facebookin kautta. Tarkat suunnitelmat ovat vielä auki. Lisäksi osa tavaroista pakataan odottamaan vuoden 2021 joulua.

– Onneksi meillä ei ollut syötäviä tuotteita tehtyinä! Niitä olisi ollut vaikea säästää ensi vuoteen, Virtanen naurahtaa.