Kaarinan lukion musiikkiteatterilinja lakkautetaan

0
Alkuvuonna 2018 musiikkiteatterilaiset tekivät ulosmarssin vastalauseena musiikkiteatterilinjan silloisille lakkautussuunnitelmille. Nyt kaksi vuotta myöhemmin linja lopulta päätettiin lakkauttaa.

Kaarinan lukion musiikkiteatterilinjan lakkauttamista on harkittu useana vuotena. Tällä kertaa lakkautus päätettiin viedä maaliin saakka.

Sivistyslautakunta linjasi viime viikolla yksimielisesti, että musiikkiteatterilinjalle ei jatkossa voi enää hakea.

Nykyiset musiikkiteatterilaiset opiskelevat kuitenkin linjallaan valmistumiseensa saakka.

Vuonna 2002 perustetun musiikkiteatterilinjan paikkoja on jäänyt usein täyttämättä. Viimeksi 20 paikasta vain 8 täytettiin, ja hakijoista puolet oli kysynyt paikkaa vasta yhteishaun jälkeen.

Valkeavuoren musiikkiluokkien ja musiikkiteatterilinjan välille ei ole muodostunut jatkumoa: vain yksittäisiä nuoria on hakeutunut Valkeavuoresta tälle linjalle, useana vuonna ei yhtäkään. Kansallisen koulutuksen arviointikeskukselta tulimyös vuonna 2017tyly tuomio, kun Kaarinan lukioon haettiin erityisen tehtävän statusta: linjan opetussuunnitelma sopii ammatilliseen oppilaitokseen, ei yleissivistävään lukioon.

Yleisesti musiikkipainotteiseen opiskeluun hakevien määrä on kaikkialla Suomessa viime vuosina vähentynyt. Kaarinan musiikkiteatterilinjan suosiota ovat vähentäneet myös mediakohut ja opettajien irtisanoutumiset.

– Vahva yhteinen tahtomme on, että Kaarinassa on edelleen oma lukio, joka nyt jatkossa keskittyy kehittämään rooliaan selkeämmin yleislukiona, ynnää Kaarinan sivistysjohtaja Elina Heikkilä.