Kaarinassa runsaasti uusia tartuntoja: ”En suosittele suuria sukujuhlia”

0
Turun huolestuttava tartuntatilanne heijastuu myös Kaarinaan. Arkistokuva Riitta Salmi

Kaarinassa on todettu 31 uutta koronatartuntaa edellisen Kaarina-lehden ilmestymisen jälkeen. Koronatartuntoja on ollut tiistaiaamuna saatujen tietojen mukaan Kaarinassa kaikkiaan 150 tämän vuoden aikana.

Kaarinan johtavan lääkärin Antti Sandénin mukaan Turun seudun huolestuttava tartuntatilanne heijastuu myös Kaarinaan, mutta tilanne on edelleen hallinnassa.

Kaarinassa ilmeni jälleen uusia tartuntoja koulussa ja päivähoidossa. Suomen kristillisessä koulussa Toivonlinnassa ilmeni yksi tartunta, ja altistuneita oli 44. Samoin Littoisissa päiväkoti Verkanappuloissa todettiin yksi tartunta, altistuneita oli 24. Sandénin mukaan molemmat tartunnat ovat viikon 50 lopulta.

Koronatartuntojen ehkäisemiseksi Kaarina on muun muassa sulkenut sisäliikuntapaikkansa ja rajoittanut kirjastojen käyttöä. Kaarinan terveyskeskuksen sairaalassa on tällä hetkellä voimassa vierailukielto. Poikkeuksena ovat saattohoitopotilaat, joiden luona saa vierailla.

Kaupungin johtoryhmä tarkastelee koronapandemiasta johtuvia muutoksia palveluissaan seuraavan kerran tiistaina 29.12. tai tarvittaessa tilanteen mukaan.

Antti Sandén kehottaa kaarinalaisia suhtautumaan vakavasti Aluehallintoviraston suositukseen ja viettämään joulua vain pienessä perhepiirissä.

– En suosittele tässä tilanteessa järjestämään isoja sukujuhlia. Jos jouluna vieraillaan, täytyy huolehtia, että vieraillaan ainoastaan oireettomana. Varsinais-Suomessa on edelleen voimassa 10 henkilön kokoontumisrajoitus, hän muistuttaa.