Kaarinassa viisi uutta koronatartuntaa – “Tilanne on hyvin vakava Varsinais-Suomessa”

0
Sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä (vas.) ja Tyksin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala ovat Varsinais-Suomen koronatiedotuksen pääroolissa.

Kaarinassa on viisi uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) keskiviikkona. Samalla Kaarinassa tuli täyteen sadan tartunnan saaneen raja.

Varsinais-Suomessa mentiin keskiviikkona 2 000 tartunnan saaneen rajan yli. Luku on nyt 2 034, josta 88 on uusia. Eniten uusia tartuntoja tuli jälleen Turkuun, 55 kappaletta.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä kertoi tiistaina, että Varsinais-Suomessa on siirrytty leviämisvaiheeseen.

Koko maassa uusia tartuntoja on 490. Suomessa kaikkiaan 28 732 henkilöä on saanut tartunnan epidemian aikana.

Varsinais-Suomen alueella todettiin tiistaina 83 uutta koronavirustapausta. Tämä on enemmän kuin minään päivänä koronapandemian aikana aiemmin Varsinais-Suomessa, kerrotaan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

– Tilanne on hyvin vakava. En voi kylliksi korostaa sitä, että tilanne on muuttunut muutamassa päivässä radikaalisti. Tartuntoja tulee nyt useista eri lähteistä ja tartuntojen määrä on kasvanut jyrkästi. Kaikkien meidän on syytä vielä kerran pysähtyä arvioimaan, miten voimme minimoida omien kontaktiemme määrää. Voimmeko edelleen vähentää omaa liikkumistamme mahdollisten tartuntatilanteiden minimoimiseksi, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä .

Keskiviikkona jäljitetyksi saaduista tapauksista noin neljännes on todettu tulleen omasta perheestä ja lähipiiristä.

Maanantaista 30.11. alkaen kirjatut tartuntamäärät eri läheistä:

Samassa taloudessa asuvat, yhteensä 91 tartuntaa

Muu lähipiiri, yhteensä 23 tartuntaa

Työpaikoilla (muu kuin sote), yhteensä 23 tartuntaa

Pitkäaikaisen hoidon paikat, yhteensä 16 tartuntaa

Koulut ja oppilaitokset, yhteensä 12 tartuntaa

Ulkomaan matkat, yhteensä 15 tartuntaa

Yksityistilaisuudet, yhteensä 9 tartuntaa

Ilmaantuvuusluku, joka kertoo koronatartuntojen lukumäärän suhteessa 100 000 asukkaaseen viimeisen 14 vuorokauden aikana on Varsinais-Suomessa noussut 113,5 (9.12.). Koronavirustaudin ilmaantuvuusluku 6.12.2020 oli 103 kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohden. Nousu on merkittävä, toteaa sairaanhoitopiiri.

Tyksissä on sairaalahoidossa tällä hetkellä 14 potilasta. On odotettavissa, että koronapotilaiden määrä nousee lähipäivinä.

Juttua päivitetty kello 16:10 sairaanhoitopiirin tiedoilla.