Kirjastossa voi lainata vain varauksia, nuorisotilat pysyvät auki – Katso täältä uusimmat muutokset Kaarinassa

0
Muutoksia Kaarinan kaupungin palveluihin voi tulla yhä nopealla aikataululla.

Koronaepidemian pahenemisen vuoksi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ja aluehallintovirasto antoivat tukun koronarajoituksia, joiden vuoksi myös Kaarinan kaupungin tarjoamia palveluita on merkittävästi rajoitettu.

Aluehallintoviraston keskiviikkona antamat rajoitukset olivat tiukemmat kuin sairaanhoitopiiri oli tiistaina suositellut. Tämän vuoksi esimerkiksi osasta tapahtumista luultiin vielä viikon puolivälissä, että ne voi järjestää. Aluehallintovirasto kuitenkin rajasi muun muassa ulkotapahtumien osallistujamäärän 20:een, vaikka sairaanhoitopiiri ei ollut antanut ulkotapahtumiin osallistujamäärärajoituksia.

Kaarinan kirjastoihin voi palauttaa lainoja ja niistä voi käydä noutamassa varauksia, mutta kirjaston tiloihin ei pääse valitsemaan kirjoja omin päin. Myös lehtilukusali ja lukutilat ovat poissa käytössä. Varauksetkin lainataan vain lainausautomaatilla. Esteetön tietokone, tulostin ja kopiokone ovat käytössä pika-asiointia varten, mutta lähikontaktia vaativaa opastusta ei voida antaa.

Nuorisotilat ovat kuitenkin avoinna. Ruokaa nuorisotiloissa ei saa tehdä.

Vessat ovat Kaarina-talossa käytössä.

Uimahalli ja kaupungin kuntosalit on suljettu eikä vauvauintia järjestetä. Yleisesti kaupungin liikuntatilat ovat käytettävissä ainoastaan alle 20-vuotiaiden ryhmille.

Hovirinnan rantasaunaa ei voi käyttää avantouinnissa.

Visiitin kuntosali on suljettu ja ikääntyneiden avoin päivätoiminta on keskeytetty.

Kaarinan lukio siirtyi etäopetukseen.

Perhekahvila Oskariina on tauolla. Kansalaisopiston kurssit aikuisille päättyivät, ellei kursseja järjestetä verkossa.

Lukuisia tapahtumia on peruutettu tai siirretty verkkoon tai siirretty eteenpäin. Verkkoon siirrettiin esimerkiksi itsenäisyyspäivän juhlallisuudet. Kanssasi sun -luentosarjaa siirrettiin myöhemmälle. Lasten Lystikkäät ja joulutori on peruttu.