Kirkoissa loistavat valot jouluyönä

0
Kuusiston ja Piikkiön kirkoissa syttyvät valot jouluyönä. Arkistokuva

Tänä vuonna eri puolilla Suomea juhlistetaan joulua pitämällä kirkoissa valot päällä jouluyönä. Valot kertovat joulun ilosta ja valosta, joka syntyi maailmaan ensimmäisenä jouluna. Kaarinassa Kuusiston kirkon ja Piikkiön kirkon ikkunoista loistaa jouluaaton ja joulupäivän välisenä yönä valo.

Lähes kaikki Turun ja Kaarinan kirkot ovat jouluna auki hiljentymistä varten. Useissa kirkoissa on myös mahdollista keskustella papin kanssa tai kuunnella musiikkia. Sisätiloissa pyydetään käyttämän kasvomaskia ja käsidesiä sekä pitämään turvavälit muihin ihmisiin. Kirkkoihin otetaan kerralla yhteensä 10 henkilöä.

Kaarinan kirkko on auki jouluaattona 24.12. kello 14−16 ja joulupäivänä 25.12. kello 10−12. Piikkiön kirkko on auki jouluaattona 24.12. kello 15−17. Joulupäivänä ja sunnuntaina 27.12. ovet ovat auki kello 10−12.30.