Katri Raitalan kolumni: 190 kukkalähetystä ja muita hyviä tekoja

0

Tämä joulu tulee olemaan monelle erilainen kuin mihin on totuttu. Siitä ei pääse pois. Se, mikä ei ole muuttunut, on ihmisten halu olla hyviä toisille ihmisille. On ollut ihanaa seurata hyvinkin läheltä, miten ihmiset haluavat auttaa tuntemattomia.

Toteutimme tänä vuonna Airiston nuorkauppakamarin kanssa kaksi mahtavaa joulun ajan hyväntekeväisyysprojektia. Toinen oli jo jalansijaa löytänyt valtakunnallinen, lapsille suunnattu Joulupuu-joululahjakeräys ja toinen oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa lanseerattu Operaatio Amaryllis.

Jälkimmäisen ideana oli, että ihmiset saivat ostaa verkkolomakkeen kautta tai kaarinalaisessa kukkakaupassa joulukukkalähetyksen yksinäiselle kotihoidon piirissä olevalle vanhukselle. Saamamme huomio ja mukaan lähteneiden ihmisten määrä ylitti kaikki odotuksemme ja saimmekin yli 190 kukkalähetystä matkaan!

Operaatiomme oli hyvä esimerkki kaarinalaisten halusta luoda hyvää ympärilleen niin ilahduttamalla paikallisia ikäihmisiä kuin tukemalla paikallisia kukkakauppoja. Lähetysten ostaneista iso osa oli varmasti kaarinalaisia tai vähintään lähipaikkakuntalaisia. Myös Joulupuu-keräyksessä yhteistyökumppanimme ja keräyspaikkamme olivat kaarinalaisia.

Nyt, jos koskaan, on tärkeää puhaltaa yhteen hiileen, jotta meillä on ilo nauttia lähipalveluista myös näiden poikkeusaikojemme jälkeen. Paikallisuus ei ole toisilta pois, vaan ainoastaan rikastaa ympäristöämme. Avataan siis kaikki silmämme mahdollisuuksille ja pohditaan hankintoja tehdessä, voisinko tukea paikallista yritystä ostosteni kanssa.

Yhtä lailla voimme jakaa hyvää nostamalla välillä katseemme sateen kastelemasta asfaltista ja hymyillä vastaantulevalle. Molemmat voivat olla yhtä arvokkaita vastaanottajalleen.

Katri Raitala

Kirjoittaja on Airiston Nuorkauppakamarin 2021 puheenjohtaja, tuntemattomille hymyilevä jouluintoilija.